Hem islama hem evrime inanmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Bu aralar kafama evrim teorisi takıldı. Evrim ağacı sitesini ve YouTube kanalını kaynak edinerek evrim teorisi hakkında bilgiler edindim. Edinmeye devam ediyorum. Aynı zamanda İslam'a da inanıyorum. Maalesef kur'an-ı Kerim'in mealini tam olarak okumadım. Ve beni orada aydınlatacak cevaplar varsa henüz o bilgilere ulaşamamış olabilirim. Dün kuranın mealini tefsirleriyle beraber okumaya başladım. Onun haricinde bu konularda bilgili hocalarımla konuştum. Bana evrimin İslam'la çeliştiğini, gerçek olmadığını söylediler. Fakat her ne kadar İslam'a inansam da evrim; sunulan kanıtlarıyla beraber bana çok inandırıcı geliyor. İslam'a daha yakın olmak istiyorum fakat anladığım kadarıyla bunun için evrime inanmamam gerekiyor. (evrimde ilk insanın kabul edilmemesi, insanlardaki zigot oluşumu gibi sebeplerden dolayı vb.)
Konu hakkında bilgisi olmayanlar -beni yanlış yönlendirmemeleri açısından- ve fikrime saygı duymayanlar konuyu terk ederse memnun olurum. Kendi fikrinizi saygılı bir şekilde paylaşabilir veya vermek istediğiniz bir öğüt varsa verebilirsiniz.
Allah-u Teala kuranda bilimi emreder, ilimi emreder. Arasında bir seçim yapmana gerek yok. Ama her zaman islam ile kalmanı tavsiye ederim ama sana kalmış.
 
Siz islamcıları tanımlamak için bu daha uygun bir söz.
"Mana" tarafını yok sayıyorsan ben ne yapayım? Sonuçta evren sonsuz diye başta inanıp düzelten sizler, belki yine doğru yolu bulup Allah'a dönersiniz inşallah, amin.
 
Yer çekimi ne kadar gerçekse evrimde o kadar gerçektir hocam. Tabii ki bilimin ışığında evrimi daha iyi anlayacağız şu an hatalarımız olabilir.

Yer çekimi bir kanundur evrim ise bir teoridir yani yer çekimi ne kadar doğruysa evrimde bu kadar doğru diye bir şey diyemeyiz.
 
Dediğinin aynısını diyorum zaten teori ispatlanamaz ama ben bunu söylediğimde artislik oluyor ilginçmiş.

Yahu sunu diyen sen degil misin?

Günümüzde evrim teorisinin %100 gerçek sayılabilecek bir kanıtı bulunmamakta.

Nereden tutsan elinde kaliyor.
- Evrim teorisinin kaniti yok ( "kaniti bulunmamakta" )
- %100 gercek ( ne demekse o artik)
- Kanit olsaydi ispatlanabilirdi demeye getiriyor.

Resmen tek cumlenin pacalarindan ne kadar cahillik akabilirse o kadar akiyor, soyleyeyim. Kesinlikle ayni seyi demiyoruz.
 
Hocam gayet güzel konu gelip şöyle yazıyorsunuz sonra konu sapıyor. Bir sürü evrimle ilgili yazı okudum TechnoPat'ta hep böyle şeylerden sonra konu sapıyor sonra kilit.

Bu konuların kilitlenmesi normal zaten bunları tartışmak için en az 15-20 yılı daha var Türkiye'nin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı