Kuzenime aşık oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nesi normal bir durum? Doğacak çocuğa yazık, bari evleneceklerse çocuk yapmasınlar. Çocuk yapmamakta kararlı olunursa, baştan kısırlaştırılsın öyle evlenilsin.

Akraba evliliği yasaklanmalı artık. Hiçbir canlı hangi ailede, nasıl doğacağını seçmiyor. Akraba evliliği bile bile çocuğa acı çektirmektir.

Akraba evliliği düşünen arkadaşlara ilk önce terapi uygulanmalı, eğer yine vazgeçmiyorlarsa zorla vazgeçirtilmelidir. Yok öyle dünya.

Hala akraba evliliğine yasal olarak izin verilmesini aklım almıyor gerçekten...

Not: Bu yazıları yazarken ahlaki duygulara göre yazmadım, tamamen malum evlilikten doğan çocuğun çekeceği acıları düşünerek yazdım...

Öncelikle her insan bir dereceden birbirleriyle akrabadır. Yakın akrabalar evlendiğinde ortaya çıkacak olan çocuğun zihinsel veya bedensel engelli olup olmayacağı önceden kestirilebilir. Ortaokulda fen bilimleri öğretmenim 7 kardeşti ve babası annesinin amca oğluydu buna rağmen bize bir engelin ortaya çıkmadığını söyledi. Öylesine anlatmadı mayoz döllenme konusundaydık. Her neyse uzun lafın kısası çocuğun akıbeti önceden belirlenebilir oluru yoksa biyolojik olarak anne baba olmak şart değil zaten illa isterlerse evlat edinirler. Bu tarz insanların yaşayış biçimlerine direkt engel koymaya çalışanları gördükçe sinirim bozuluyor.
 
@483544 anlamıyorum ya konuyu hala çocuk yapmaya çekiyorsunuz. Çocuk halledilebilir bir mesele. 21. yüzyıldayız. Tüp bebek uygulamaları, çeşitli kontroller var.

Bunları yazdığım için "Ooo çocuğa bak hiç dinlemiyor. Madem evlenip çocuk yapmak istiyor niye konu açıyor" gibi bir düşünce olmasın lütfen.

Tutturmuşsunuz çocuk da çocuk. Çocuk sevdiğimi kim söyledi ya. Maddi imkanlarımın elverişli olabileceğini kim söyledi? Çocuk bakmaktan hoşlandığımı kim söyledi?

Tek istediğim konuya göre yorum yapmanız. Konuyu direk akraba evliliği, çocuk yapmaya falan getirmemeniz.

Teşekkürler.

Galiba çok ensest konusu izlediniz.

Konuyu yine cinselliğe ve pornografiğe getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
 
Yaşadığın durum gayet doğal sende bir sorun yok. Konuyu sürekli çocuk olayına çekenler, kendi zihinlerinin duvarlarını kıramamış insanlar, takılma onlara. Sen zaten kendin söylemişsin biyolojik olarak mantıklı değil diye. Açıkçası ben dahil çoğu insanın hayatında böyle kuzene aşık olma dönemi oluyor. Bu bazen içinde bulunduğumuz duygusal durumdan olabiliyor. Bazen de o kişi gerçekten senin kafana çok uygun olabiliyor. Bunu ancak kendin anlayabilirsin. Sana şöyle yap böyle yap demek kimsenin haddine olamaz maalesef. Buradan alacağın fikirler seni yanlış yönlendirebilir, çünkü muhtemelen kimse senin nasıl bir durumda olduğunu bilmiyor. Sana önerim durumunu iyice düşünmen ve kendi yolunu kendin bulman. Türkiye'de bu konular çok karmaşık, o sebeple kendi yolunu kendin bulman daha iyi olur. Senin durumunu hiç anlamayan insanlardan fikir alarak sonunda pişman olacağın bir duruma düşmen çok olası. Kendini üzmemeye çalış, bazı şeylerin senin kontrolün dışında geliştiğini unutma. Kendini suçlama.
 
Durumu bende doğal olarak karşılıyorum. Her insanın büyüme şekli, yaşam şartları ve içinde yaşadıkları farklı. Bu kuzenine aşık olmayı gerektirir miydi ? Bence hayır ama oldu. Senin şuan tek çaren zaman. Kendine zaman ver. Şuan ne yapsan ona aşık olmadığını kendine ikna edemeyeceksin. Zaman geçince anlayacaksın ki sadece sen boşluktayken sana çok iyi geldiği için sen yanılgıya kapılmışsın. Bu arada onun sana karşı böyle hissettiğini düşünmüyorum (aranızdaki samimiyeti bilmeme rağmen). O sana kendi sıkıntılarını anlattı rahatladı sen ona. Eğer anlayışla karşılayacağını düşünüyorsan anlat derim ama yıllardır görmemişsin bile kendisini. Şuan kendini içini bitiriyorsun ama dediğim gibi zamana bırakmaktan başka çaren yok. Akraba ile evlenme çocuğun şöyle olur böyle olur gibi olayın ileri kısımlarına takılma. Herkesin ağzı var konuşuyor. Bak benimde var elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum 😀. Bipolar mevzusuna gelecek olursak 2014'ten beri bipolar rahatsızlığıyla tedavi görüyorum eğer gerçekten böyle bir durumun olduğunu düşünüyorsan destek alman gerek. Kendi başına tanı koyulacak bir hastalık değil çünkü.
 
Hocam siz ne diyorsunuz benim babam annemin babasının yeğeni nenem dedemin teyzesinin kızı amcam eniştemin kardeşi ile evlendi diğer amcam halasının teyzesinin kızı ile evlendi (!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı