Askerlik zorunlu olmasa kaç kişi gider?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerlik zorunlu olmasa işimi gücümü bırakıp asla gitmezdim. Vatanımı severim, milliyetçiyim o ayrı bir şey ancak ben yazılımcıyım.
Benim vatana hayrım farklı şekilde dokunur, elime G3 alarak değil.
 
Mecburi olmazsa gider miydim emin değilim ama...
Ben 18 ay askerlik yaptım. Yine de yaparım, lazım olursam.(y) Çünkü ben halkı kışkırtan milliyetçilerden değil 80 milyon insanı seven bir milliyetçiyim.

Bir arkadaş ''milliyetçiler yapardı'' demiş. Ona soruyorum: Şu milliyetçi dediği kişiler hangileri oluyor acaba?
Ülkeyi karıştıran sözde milliyetçiler değiller umarım.:) Şu da bilinmelidir ki; Eğer vatanı savunmak sözde milliyetçilere kalsa idi halimiz dumandı...(Hani o ülkeyi karıştıran ırkçılar var ya, sözüm onlara. Bunların doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi yok.)
 
Asla gitmezdim. Kendimi eğitip zamanı geldiğinde bu ülkedeki çoğu insanı savunmak veya onlara faydalı olmak istemiyorum. Ki askerlikte de ne kadar eğitim verildiği malum. Savaş zamanı patates doğrarız artık. :)
 
@er36po abim yine noktayı koymuş ya yine. Bize söyleyecek söz bırakmamış. :)

Gitmezdim. Henüz erken ama imkanım olursa bedelli yaparım.
 
Askerlik zorunlu olmasa gönüllü mü olur Allah aşkına. Olursa profosyonel askerlik (maaşlı askerliğin süsleniş adı) olur ve öyle böyle herkesi almazlar. Askeri liseye giriş şartları gibi şartlar gelir.
 
Gitmezdim ki zaten gitmeyeceğim de. Yaşım yaklaşıyor açık öğretimle tecil ettirebildiğim kadar ettireceğim sonrasında da bedelli için para bulamazsam ve zorunlu gitmek zorunda kalırsam diye de kaçmayı planlıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı