Hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım?

Kivörti

Picopat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
249
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım?

Ne için istiyorum: Siber güvenlik ama terminale alışmak adına, Ve sertifikasyonda yardımcı olabilecek bir Linux istiyorum. Yurt dışına çıkmak gibi bir düşüncem var, Aklımda CentOS var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir GNU/Linux dağıtımı sertifika almana yardımcı olmaz. Hepsinde aşağı yukarı aynı uçbirim (terminal) var. Yani olayın asılı aslında GNU/Linux'a giriş yapmak. Bunun için sana geniş kullanımlı çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bir dağıtım lazım. Sana önerim Ubuntu olacaktır. LTS yani uzun süreli desteklenen sürümleri kullanırsan sıkıntı yaşama ihtimalini düşürürsün.

Sektörde ilerlersen Kali Linux'un adını çok duyacaksın ancak onun diğer Gnu/Linux dağıtımlardan farklı yapan tek şey pentest için kullanılan araçların halihazırda yüklü gelmesi. Ubuntu kurup ihtiyacın olan araçları kurarsan aynı şeye denk gelecektir.
 
Hmm o zaman yardıma açığım :)
Öğrenmek için diyorsan saf Debian kurmanı öneririm. Daha sonraları işi kaptığınızda zaten uğraşmamak adına Kali Linux, Parrot Security, BlackArch gibi dağıtımları kurarsın. Ama amaç öğrenmekse kesinlikle saf Debian daha sonra Arch ondan sonra da Gentoo diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı