Ders çalışmak istemiyorum

Bence yaşınızın verdiği zorluklardan biriyle karşı karşıyasınız. O yıllarda hayaller hemen gerçekleştirilmek istenir. Ve duygular yoğun olarak yaşanır. Belki de katılmayacaksınız bu söylediklerime ama her insan bu tür sınavlardan geçmiştir. Fakat siz hayallerimin peşinden gideceğim diyorsanız, ailenizi karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşmanız gerekiyor.
 
Konuştuğun kişi yetişkin birisi değil, senin gazına gelip geleceğini bitirse bunun vicdan azabını nasıl çekeceksin, saçma sapan konuşmayın.

Hocam, Allah aşkına ders çalışmak istemeyen birine ne diyeyim ben burada? Onunla gerçekten konuşsam çalışacak mı? hayır.
 
@emir erdem 12. sınıf öğrencisi olarak, ben bile ders çalışmakta zorlanıyorum. Bence ders çalışmayı kendine zorunluluk görme. Önemli olan çalışmak değil, anlamak. Ben liseye giriş sınavında öyle çok çalışmadım ( ort: 1 saat ) fakat dinlediğimi iyi anlarım. Kısacası öğrenme, anla ( 12. sınıf fen lisesi öğrencisi )
 
Ya şu istemiyorsan zorlama diyenleri anlamıyorum. Sanki her çalışan mutlulukla, isteyerek, gülerek sevinerek ders çalışıyor. Bu çocuk zorlayacak ki bir şeyler kazansın, öyle yatsın uyusun sonra bir gün gelsin alaaddin'in sihirli lambası çocuğu gemi kaptanı yapsın. Gidip meslek lisesinden mezun olop bu çocuğun gemi kaptanı olabilme ihtimali ile güzel bir liseden mezun olup gemi kaptanı olabilme ihtimali aynı mı sizce? Kusura bakmayın ama gittiğiniz liselerde hayatınızı belirliyor meslek lisesinde istediği meslek boşta kalmadı diye terzi olan birini tanıyorum şimdiki aklım olsa güzel bir lise kazanıp üniversite okurdum diyor. Siz nasıl düşünürsünüz bilmem ama bu çocuk çalışmazsa herkes gibi şimdiki aklım olsa diyecek.
 
Hocam Allah aşkına ders çalışmak istemeyen birine ne ben deyim ben burada onunla gerçekten konuşsam çalışacak mı hayır.

Kafana silah dayayıp sana zorla mı yazdırıyorlar? Biz burada onu motive etmeye çalışıyoruz. Eğer çalışacağına inanmıyorsan bir yanıt yazmana gerek yok.
 
Lütfen gerçek tavsiye verin. Ayrıca ailem baskı yapıyor.

Çalışmak istemediğini belirtmişsin. Peki okuma isteğin var mı?

Sonra? Squid Game'deki 456 nuramara gibi mi olayım(aşırı fakir birisi)

Lise ile üniversiteyi karıştırmışsın galiba. LGS dünyanın sonu değil. Önemli olan üniversite.

Ben çalışmadım 240 aldım ama okuduğum okul efso.

Bende çalışmadım 211 aldım. Çevremdeki çoğu kişiler "Kötü liseye gideceksin, mahalle lisesine gideceksin" gibi şeyler söylüyorlardı. Ama hiç öyle bir şey olmadı. Şu an öğretimi iyi olan ve ortamı da güzel olan bir meslek lisesine gidiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı