Linux nedir?

Saf Arch kurulumu zor falan değildir. Kim diyor arkadaşım bunları? Yazacağın 3-4 tane komut. Spesifik konfigüre edeceğin aletlerin varsa orası başka.

Yemin ederim bir gün oturdum PC başına saf Arch kuracağım diye 5-6 denemenin sonunda kuramadım.
 
rust-bin var ya, o bana yeter :D
Screenshot_2021-12-12_15-48-35.png

Screenshot_2021-12-12_15-49-42.png

1639313339533.png
 
Linux nedir ne için kullanılır?
Linux; bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir.
Genelde hacking için kullanılan veya eski bilgisayarları hızlandırıp gündelik işleri halledebilir hale getirmek için kullanılan işletim sistemidir. Çok fazla oyun desteği yoktur ama yine wine gibi uygulamarla oyun oynanıyor steam tarafı bir tık destek vermeye başladı ama genelde oyunlarda stabilitesi olmadığından oyun oynayan biriysen kullanmanı tavsiye etmem ve terminal kullanarak çoğu iş hallediliyor terminal kullanmadanda halledebilirisn ama uğraştırır özellikle windowsa baya alışmışsan çok geçerli bir sebebin olmadan geçmeni tavsiye etmem.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı