Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar Linux varken neden Windows kullanıyor ki?

Linux'un Windows'tan iyi olduğu yanlar:
1-)ücretsiz

Linux tamamen ücretsiz ve gönüllü bir projedir. Windows gibi para ödemenize gerek yok.
2-)güvenli
Linux'ta virüs yok denecek kadar az, neredeyse virüs yok ancak Windows'ta tonlarca virüs dolu.
3-)hızlı ve hafif
Linux tabanlı işletim sistemleri (Ubuntu, Android veya Debian gibi) hızlı ve hafiftir, Windows'taki gibi gereksiz işlemler yok.
4-)ön yüklü gereksiz uygulamalar yok
Windows binlerce gereksiz uygulama ile birlikte yüklü geliyor (candy crash paint gib)
5-) açık kaynak kodlu
Linux tamamen açık kaynak kodludur ve bu sayede çok hızlı gelişir güncellenir. Kodlar açıktır ve herkes dilediği gibi açıkları fark edip düzeltebilir. Windows kapalı kaynak kodludur bu yüzden çok fazla hata içerir.
6-)mavi ekran hatası Linux'ta yok
Windows'taki lanet olası mavi ekran hatası Linux'ta yoktur, bu sayede hatasız kullanabilirsiniz.
7-)son kullanıcı için en iyi işletim sistemi; Linux
Son kullanıcı için en iyi ve en basit işletim sistemleri Linux'tur (Elementary OS gibi)
:cool: sınırsız kişiselleştirme desteği
Linux'u istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz, istediğiniz masaüstünü kurup (GNOME, KDE, Xfce ve Pantheon)


Windows'un Linux'tan iyi olduğu yanlar;
1-)oyun desteği

Windows'un Linux'tan iyi olduğu tek yan oyundur. Linux harika bir sistem ancak oyun geliştiricileri Linux için oyun geliştirmiyor bu yüzden bu tür oyunları oynamak için Wine, proton gibi programlara ihtiyaç duyuyoruz.

Exe açsaydı Windows'un adını ağzıma almazdım.
lütfen Wine'yle kurabiliyorsunuz yazmayın.
 
Kullanıcı kullanmasını bilirse virüsün 'v'si bile olmaz.
Diyelim kullanıcı Minecraft'ın ücretli olduğunu bilmiyor ve Google'a direkt "Minecraft indir" diye arattı ilk çıkan sitelerin hepsi virüs dolu. Her hangi birini kurarsa geçmiş olsun çözüm format. 😊😊😊😊
Bunlar Google'da ki virüslü siteler:
2022-01-11 17-50-54 ekran görüntüsü.png
 
Hayatım boyunca windows kullandım şuan windows 11 le devam ediyorum
Windowsun artıları:
-Çıkan tüm oyunlar windowsa her türlü çıkıyor
-Her türdeki programlar direk windowsa geliyo
Eksileri:
-Yeni windows 11 ile saniyede 450mb okuma hızı olan ssdim 300mb okuma hızlarında
-Arkada tonlarca gereksiz uygulama
-Hatalar gözle görülecek şekilde bariz
-Ayda bir küçük yamalar geliyo
 
Linux olarak Kali, Mint, Manjaro, Ubuntu ve aklıma gelmeyen 3 dağtımı kullandım ama Windows daha rahat geliyor. 7TSP ile daha daha güzel görünümler elde edilebilir yani Windows'u kişiselleştirmek sadece

1641912832160.png


Buradan öte değil.
 
Bitmesi imkansız. Bittiği gün Sosyal'in kapandığı gündür ben söyleyeyim. Umarım kapanmaz da.

Sıkıntı bu zaten. İşletim sistemi insanların ihtiyacına göre şekillenir. Bu Linux fanatiği tayfanın anlamadığı bu. İllaki bana oyunu emülatörle düşük FPS'de oynatacak. Sonra ne oldu? Windows'taki oyunu Linux'ta oynadım. Ama eziyet çekiyorum. Örneğin PSpice'ı Linux'ta kullanamıyorum zorla niye yeni program öğreneyim? Hem de şirketim kabul etmiyor. Bunu anlamıyorlar. Windows fanatikleri güçlü tarafta olduğundan bilgisiz. Linux fanatikleri doğru bildiğini de yanlış aktarıp bilgi kirliliği yapıyor. Kısacası toplarım sistemimi bir daha da uğraşmam.
Aynen öyle, biz burada bunu aylardır anlatmaya çalışıyoruz. Şuraya geleli neredeyse 2 yıl oldu ve gram bir gelişme yok. Gerçi ilk 6 ay muazzam bir kitle vardı orası ayrı (Linux kategorisi için.)
 
İşimde kullandığım programların Linux desteği yok. Emulator gibi şeylerle de kullanılamıyor. Ayrıca bana gereksiz geliyor. Aşırı fanatik bir kitlesi var. Sanki Linux kullanmayanlar bilgisayardan anlamıyormuş havası veriyorlar(böyle yapmayan azınlığı tenzih ediyorum). Herkes Linux kullansın istiyorlar. Param var. Sistemim iyi. Kendimi söğüşletmeyi seviyorum ve Linux kullanmıyorum. Sana ne?

Aslında böyle fanatiklik yaparak milleti Gnu/linux'a daha da ön yargılı yaptıklarının farkında değiller. Windows fanatikleri de var bu arada.
 
Öneriniz için teşekkürler, görev çubuğu dışında hoşuma gitti açıkçası. Ubuntu'yu terminal ile alakam olmadan kullanmam mümkün mü? Sadece video izler, Technopat Sosyal'de takılırım muhtemelen. Elime şuan kullandığımdan eski bir cihaz geçme ihtimali var, içine Linux kurup bu amaçlarla kullanmayı planlıyorum ondan sordum.

Evet, hazır bir şey beklemekteyim açıkçası. Sık format atarım, uzun kişiselleştirme süreçleriyle uğraşmak sıkıyor artık. Windows 11 kurtardı beni o konuda.
Ubuntu o zaman sizin için en iyi seçim olacaktır.
Not:Bu arada Ubuntu'nun yeni sürümleri yanlızca 64bit destekliyor. 32bit kullancaksanız eski sürümleri indirmeniz gerekir.
 
Linux kullananları enayi gibi gören konuların sayısı, şu an bulunduğumuz tipte konulara oranla çok çok daha az.
Bunun sebebi linux kullananların bu konuda daha gelişmiş olması olabilir. Linux kullanan kişi, linux'un nimet olduğunu ve Windows'un kötü yanlarını bildiği için olabilir. Yanlış anlamayın, savunmuyorum. O kişinin ağzından.
 
Diyelim kullanıcı Minecraft'ın ücretli olduğunu bilmiyor ve Google'a direkt "Minecraft indir" diye arattı ilk çıkan sitelerin hepsi virüs dolu. Herhangi birini kurarsa geçmiş olsun çözüm format. 😊😊😊😊
Bunlar Google'daki virüslü siteler:
Eki Görüntüle 1267366

1641913000460.png


Aynen kanka ilk site virüslü.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı