30K-40K arası mühendislik

Hangisi?

  • Sakarya Bilgisayar Mühendisliği

  • Kocaeli Bilgisayar Mühendisliği

  • İtü Fizik Mühendisliği

  • Ytü Mekatronik Mühendisliği


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Sakarya bilgisayar mühendisi yeni mezun bir abim var. Bir firma da 11bin TL net maaş ile işe başladı en düşük yazılımcı maaşları 9-10k. İTÜ fizik mühendisliği okul açısından güzel ve iyi bir bölüm fakat maaşlar komik düzeyde iyi araştırın. Mekatronik okunması da zor bil bölümdür yıldız da daha da zordur eğer yazılım mühendisliği yapılmak isteniyorsa burada en mantıklısı Sakarya. Hem İTÜ'den kopma olduğu için hocalar iyi hem de istanbula yakın sektöre yakın. Yani şu seçenekler de herkes kendini iyi düzeyde geliştirirse bilgisayar mühendisi hepsinden çok daha rahat çok daha üst maaşlarda iş bulur. Kocaelindense Sakarya daha iyidir.
 
Sakarya bilgisayar mühendisi yeni mezun bir abim var. Bir firma da 11bin TL net maaş ile işe başladı en düşük yazılımcı maaşları 9-10k.
Hocam bunlar gerçek mi inanmakta güçlük çekiyorum. Ciddi misiniz? Ben de menzun olunca 8.500 filan isterim diyordum. Bayağı bir ucuza gidecekmişim. 11.000 TL nedi ya?
 
Kendini geliştiririm diyorsa kesinlikle Sakarya bilgisayar mühendisliği derim. Sakarya gerçekten çok iyi bir üniversite. YBS okuyan bir tanıdığım aşırı memnundu üniversitesinden bilişim kadrosu muazzam diyordu.
Hocam bunlar gerçek mi inanmakta güçlük çekiyorum. Ciddi misiniz? Ben de menzun olunca 8.500 filan isterim diyordum. Bayağı bir ucuza gidecekmişim. 11.000 TL nedi ya?
Ne bildiğine bağlı 4 yıllık üniversite hayatında projelere imza atarsan kısaca kendini geliştirirsen 10 binle de başlarsın 15 binle de ama sadece üniversite ile dümdüz gidersen asgari ücrete başlarsın.
 
Arkadaşlar yeni başlayan x para aldı diye sizde x para beklemeyin. Ne bilip bilmediğiniz önemli. 5 bin - 6 bin ile işe başlayan yazılımcı arkadaşım var benim. Herkes yüksek para ister ama o parayı alacak ne biliyorsunuz o önemli. . Yeni mezun birine firmalar yüksek para vermek istemezler. Ayrıca yukarıda ki seçenekler de bir yerden sonra önemli değil. Çok büyük firmalar diplomaya bakıyor evet ama bir çok firma bilgiye bakar. Kendinizi geliştirmeniz bence daha önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı