Babamın telefonunda bazı mesajlar gördüm

Kusura bakmayın arkadaşlar pek iyi değilim. Özür dilerim herkesten.

Konu sahibine gelirsek, olay iyice büyümeden söylemeyin. Ailenizi böleceksiniz.
Problem değil hocam. Ama bunu bahane ederek insanların kalbini kırmak hoş değil. Üniversiteden tanıdığım bir arkadaşım var, psikolog. Problemleriniz insanları incitecek kadar ciddiyse, bir görüşme ayarlayabiliriz.

Hocam zaten ailede mutluluk yok belli ki. En iyisi boşanmaları.
 
Tutturmuşsun asosyalim de annemle konuşamam diye, ağzımı zor tutuyorum sana karşı ama karşındaki annen. Annenle konuşacak cesaretin yoksa babanın elinden telefonu nasıl alabilecek cesareti buluyorsun hem de böyle bir şeyi çocuklarından gizleyecek ruh halindeki birinden. Kurguysa kurgu de kilitlet konuyu, değilse ve kendin de boşanmalarını istiyorum diyorsan annene söyle gitsin; kalabalık yapma.
 
İşin ucu sana dokunmayacak durumdaysa boşver hocam. Herkes kendi halinde takılsın gitsin. Kendi başının çaresine bakacak hale geldiğin zaman istersen söylersin. Eğer diyorsan ki ben dayanamam olmaz öyle falan filan yada endişeleniyorsan, direk söyle ki daha fazla olay büyümeden hallolsun bitsin.
 
Olayda hiçbir sorumluluğun yok yani annene söylemeyebilirsin. Ancak müdahale etmeyi kafana koyduysan aileni yakınlaştırmayı deneyebilirsin. Hep birlikte vakit geçirmeniz için annenle babanı ikna etmeye çalışırsın mesela. Ya da sadece uygun bir vakitte babanla "mesajlar" hakkında konuşursun. Konuşmayı mümkünse suçlayıcı bir dille yapmamaya dikkat et ama.
 
Kusura bakmayın arkadaşlar pek iyi değilim. Özür dilerim herkesten.

Konu sahibine gelirsek, olay iyice büyümeden söylemeyin. Ailenizi böleceksiniz.
Bence iyi olmayan siz değilsiniz burada, arkadaşın konu başlığını ilk gördüğümde ailesini kurtarmaya çalışıyor sanmıştım ben, sonra o kadar ne yapacağım, söylesem mi yazısından sonra birden "ayrılmalarını istiyorum" dediğini görünce bana da bir nebze komik geldi. Ben komik geldi diye emoji atmadım ama o emojiler insanlar duygularını belirtsin diye var zaten, attığınız için neden özür dileyesiniz ki? Adamlar attığınız bir emoji yüzünden hayattaki başarılarınızdan tutun da empati eksikliğine, hatta işin iyice suyunu çıkararak "gerizekalı" olmanıza kadar demediklerini bırakmamış. Psikoloğa görünmesi gereken asıl bu insanlardır bence.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı