Üniversiteyi bırakıp kendini geliştirme fikri

erdalsarsilmaz

Yoctopat
Katılım
22 Şubat 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Bu yıl 4 yıllık bir bölüm kazandım ve 1 dönem gittim. Çok da verimli ve başarılı bir dönem değildi açıkçası. Geçen hafta itibarıyla de bahar yarıyılı başladı. Fakat ben okulu okumaktan hiç memnun değilim. Hocasıyla uğraş, dersiyle uğraş, kaldığın dersler hakkında seneye verebilecek miyim diye uğraş açıkçası son 1 aydır enerjimi sömürdü. Ve kendimde bu 4 yılı tamamlayacak isteği ve gayreti göremiyorum. Ve aklımda son 1-2 aydır okulu dondurup veya bırakıp yazılım alanında kendimi iyice geliştirme fikri var. Yazılımda temelim var, ilgim de var ve uğraşırken zevk de alıyorum. Okulu 1 yıl dondurup bu süreç içerisinde yazılıma yoğunlaşıp kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Fakat kendimi geliştirsem bile okula dönmeyi istemiyorum. Zaten kayıt dondurma işlemi için de geçerli bir mazeret ve bu mazereti kanıtlayan bir belge istiyorlar diye biliyorum. Bu sebepten ötürü ben okulu dondurmayıp gitmeyi bıraksam ne gibi sonuçlarla karşılaşırım? Şu anda 2031'e kadar mevcut olan askerlik tecilim gider mi? Bir bilgisi, bir tavsiyesi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Onu yapabilmen için müthiş bir iradeye sahip olman gerekiyor bence. Zevk alıyorsun ancak bu durumun devam edeceğinden emin olmalısın diye düşünüyorum. Okul açısından da verimli ve güzel bir dönem olmamış olabilir, benim de aynı şekilde geçti ilk sınıfım ben de ama sonradan güzel gelebilir bir şeyler. Bana kalırsa üstüne oturup ciddi şekilde düşünülmeli.
 
Ciddi ve geniş çaplı düşünerek almanız gereken bir karar. Üniversiteyi yalnızca dersane olarak görüyorsanız hata edersiniz. İlk dönem zorlanmak ya da alışamadan bıkıp usanmak gayet doğal bence. Sosyal çevrenin ve üniversite kültürünün de size katacağı çok değerli unsurlar var.
 
Keşke okuduğun bölümüde yazsaydin.O zaman daha iyi fikirler verilebilirdi, arkadaşların dediği gibi ilk dönem ilk sene zor geçebilir,yeni bir ortama giriyorsun, alışamamış olabilirsin,ilerleyen zamanlarda arkadaş edinebilir, sınıfla iyice kaynasabilir, hocaların ile daha iyi anlasabilirsin, çünkü onlarda seni tanıma evresindeler daha,ilerde daha eğlenceli zamanlarında olacaktır illaki,belkide o kadar alışacaksın ki okulun bittigine üzüleceksin, çok iyi arkadaşlıklar tecrübeler edineceksin,bilemezsin yani..bence biraz akışına bırakıp kendine bir zaman vermelisin,acele kararlar vermemelisin,son olarakta başka bir tavsiye... okuduğun bölüm muhtemelen ileride çalışacağın meslek olacak, bölümünü sevmiyorsan,ilerde işinide sevmezsin, sevmediği işte çalışmak da insanı çok yorar, bu yüzden iyi düşünüp öyle karar ver,okulu bırakıp yazılım işine girersin, başarılı olursun, sevdiğin işi yaparsın,ama tam tersi başarısız olup keşke bırakmasaydim dersin iş işten geçer.. sorunlarından kaçarak kurtulamazsın,okulu bırakınca hayat güllük gulistanlik olmayacak, iş derdi, geçim derdi,evlilik vs derken ömür bitiyor zaten,sorunsuz bir dünya yok, sonuç olarak kaçmak kolay ,mücadele etmek zor,karar senin
 
Kardeşim çok basit düşünmen yeterli diploma olmayınca ne kadar iyi olursan ol hep önüne çıkacaktır idare et iki üç yıl diplomayı aldıktan sonra istediğin riski al bir işe girişiyorsan yedek planın olsun üniversiteye gidip kendini geliştirebilirsin zaman bulamıyorsam zaman yarat.
 
Bana göre diplomasiz iş bulmak zor. Tabii ülkede iş bulmak her türlü zor ama diploma olmadan daha da zor diyebilirim. Ben olsam yapmazdım. Ben de sevmiyorum ama zorundayım.
 
Hem oku hem çalış hem de kendini geliştir. Ben bir iş sahibi olarak, okumamış birini işe almam. Yani alırım da temizlik yapar, çay getirir.

Eğitim herşey değildri ama çok şeydir.
 

Geri
Yukarı