Apple ve Turkcell'den yaşadığım sorun

Hem Apple hem de Turkcell haksız. Anladığım kadarıyla internet üzerinden değil, iş yerinde fiziksel olarak satın almışsınız. Ürününüz internet üzerinden alınmadığına göre TKHK'da mesafeli sözleşme kapsamında değil. Bundan dolayı 14 günlük cayma hakkından yararlanamazsınız. Dolayısıyla oyalama söz konusu değil. Çünkü 2 yıl içinde ayıplı mal üzerinde haklarınızı kullanabilirsiniz.

Ürününüz ayıplı olduğuna göre TKHK m.11'deki seçimlik haklardan yararlanabilirsiniz. TKHK ilgili maddesine göre ücretsiz onarım veya malın misliyle değiştirilmesini hem Turkcell'e hem de Apple'a karşı kullanabilirsiniz. Ayrıca TKHK ilgili maddesine göre teslim tarihinden 6 ay içinde oluşan ayıplar teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Her iki taraf da sorumluluğunu üstlenmediğine göre Tüketici Hakem Heyetine delilleriniz ile birlikte başvurmanız gerekmektedir. Sorununuzun çözümü yaşadığınız yerdeki iş yoğunluğuna göre bir kaç hafta veya bir kaç ay sürebilir.

Şikayervar.com sitesinde mağduriyetinizi yazarsanız belki daha kısa sürede çözüme kavuşabilirsiniz. Kolay gelsin.
Evet bugün tüketici hakem heyetine başvurdum dilekçe yazdım ve karşı tarafın savunması için 1-2 ay beklemem gerektiğini söylediler. Ve Şikayetvar.com'dan sorunu yazdığımda bana şöyle açıklama yaptılar:"Turkcell Mağazaları'ndan alınan cep telefonları ve aksesuarlarda oluşacak arızalar veya herhangi başka bir sebeple ürün iadesi, arızalanması, değiştirilmesi vb. talepler olması durumunda sorumluluk, satışın yapıldığı mağazaya, üretici ve ithalatçı firmaya aittir. Turkcell Mağazaları'nın bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Teknik Servis hakkındaki şikayetlerinizi ilgili firmanın müşteri hizmetlerine iletebilirsiniz."
 
Bir de bu şirketlere büyük miktarda ceza yazılınca devleti haksız buluyorsunuz. Şuna bak, rezillik.
 
"...satışın yapıldığı mağazaya, üretici ve ithalatçı firmaya aittir. Turkcell Mağazaları'nın bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır..."
Kendileri de bilmiyor sanırım kimin ne olduğunu.
 
Arkadaşlar uzun bir zaman oldu cevap yazmadım ama Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçe verdikten 2 ay sonra telefonu yenisiyle değiştiler.
 

Geri
Yukarı