Zorunlu askerlik çok gereksiz geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistem senden her zaman 2 seçeneği sunarak alıyor zaten. İstersen ödemesini yap gitme. Yok ben ödeyemem dersen de seve seve gitmek zorunda kalıyorsun. Bu ve benzeri durumlar hayatımızda pek farklı alanlarda da çıkıyor maalesef. Hayat garip aslında. 🙃
Eki Görüntüle 1328027
Gidip koltuk takımına 30 bin lira para vermek var, o parayı gidip geleceğin için yatırmak var. Seçim senin.
 
Biraz fazla sert olacak ama ben bu ülkeye ve insanlarına bir şey borçlu olduğumu düşünmüyorum. Evet burada doğdum ve yaşıyorum ama sonuçta ben seçmedim bunu ve memnunda değilim maalesef savaş çıksa bile en önde koşarak kurşunlara hedef olmak gibi bir niyetim yok. Zorunlu askerliğin kaldırılması gerekiyor. Askere gitmiş ve ortamı görmüş biri olarak kesinlikle günümüzde askerlik amelelikten başka bir şey değil.
 
Size göre hakaret ve aşağılama da fikir ve düşünce özgürlüğü öyleyse?
Evet bunu da yapabilirim veya yapabilirler fakat görüyorsunuz ki konu içerisinde hakaret ve aşağılayıcı bir cevap bulamadım. Neyi ayırt edip, etmeyeceğiniz yaşa gelmişsinizdir diye varsayıyorum.
 
Askerlik başlı başına gereksiz bir şey, askerlik hakkında zerre bilgisi olmayan kişiler silah eğitimi diyor, 6 ay silah eğitimi vermiyorlar gidiyorsun komutan ben senin allahınım diyor, tuvalet temizliyorsun nerede it kopuk var psikolojini bozuyor, bende tecil ettirdim umarım illegal yoldan parayı vurup bedelli yaparım da 1 ay hasarla kurtarırım, vatanmış falan eskide kaldı 15 yaşındaki zekasız çocukların grup sexi rahat yapması için canımı riske atacak değilim.
Gerekirse ülkeyi terk et. Açtığın konulara göz gezdirdim de senin bu ülkeye tek yararın askere gitmek olur.

Askerlik bizim gibi bir ülkede zorunlu. Kanada falan değil burası. Boş iş de değil. Yarın öbür gün Rusya bize saldırdığında ne yapacaksınız?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı