Windows 11 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben geçtim şu ana kadar hiçbir sıkıntı yok CS:GO ekran kartı olmamasına rağmen 120 140 FPS alıyorum. Özellikleri: i5 11200K 2x8GB 3200MHz RAM iris Xe Graphics. Bu arada laptop.
Öyle bir işlemci yok bu arada. Xe grafikler olduğuna göre G1'li seriden bahsediyorsun. Neyse konu bu değil.

Sende sorun olmayabilir özellikle İnsider katıldıysan. Zaten temiz kurulum kısmı çok zor. Çünkü bu sakat işletim sistemi daha .Net Framework'lerden 3.5 kurulu olmasına rağmen kurmaya çalışıyor. Sonra çöktü. Yine çöktü bunu kurmaya çalıştığı için. Bugün 6.formatımı atıyorum şu an bu yazıyı yazarken. Windows geliştiricileri benim kadar uğraşsa şu an bu konu var olmayacaktı. Özetle şu an bu işletim sistemine yapılacak hiçbir övgüye tahammül edemiyorum.
Hemen hemen 6 ay oldu kulanalı bir sıkıntı cıkmadı kulanışını kolay ve sade.
Temiz kurulumla mı yoksa yükseltmeyle mi geçtin? Yükseltmede daha az sorun var temiz kuruluma göre.
Birkaç haftadır kullanıyorum. Windows 7'den beri ilk defa bir işletim sistemini severek kullandım diyebilirim. Öte yandan desteklenmeyen işlemciyle ve TPM olmadan kullanmama rağmen sorun yaşamadım. Görev çubuğuna sürükle bırak özelliğinin eksikliğini yaşamadım. Zaten bu yılın sonuna doğru 22H2 güncellemesiyle gelecek. Ayrıca Aero teması da geri gelecek gibi geliyor bana.
Eki Görüntüle 1330336
Bu ekran görüntüsünü bu videonun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
18.12 dakikasında aldım. Sanırım Aero'ya benzer bir temayı göreceğiz yeniden.
22H2 kuruyorum zaten ben de İnsider üzerinden. 21H2'de Explorer.exe delirtti beni. 22H2 kullanıyorum şu an. 22H2'de çalışıyor bu arada. Daha az sorunlu ve bende daha iyi çalışıyor.
Windows 11 iyi hoş ama oyun performansı bakımından kötü benim açımdan. Oyunlarda %70'e varan performans kaybı yaşadım mesela.
@erengore hocam konu Google'da ilk sırada :D
Eki Görüntüle 1330361
Oyun performansı konusunda ben bir kayıpla karşılaşmadım. Sizinki CPU Throttle'dır. Bazı sistemlerde format sonrası Throttle oluyor. Sizinki de öyle bir şey olabilir.

Farkettim ben de biraz araştırma yapayım dedim anında ben çıkıyorum. :)
6 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Bence çok iyi W11.
Yukarıda cevabı verdim. Daha önceki mesajlarda da cevabı verdim. Yükseltmeyle geçtiyseniz zaten sorun yaşamazsınız. Temiz format atarak geçtiyseniz de ben inanamam. 6.Formatımı atıyorum bakın şu an. İnanın tahammülümü aşıyor şu mesajlar. Bir işletim sistemini temiz sıfırdan kurmak bu kadar zor olmamalı. 6 oldu bakın şu an.

Geçen de .NET Framework hatası yüzünden sistem kapanmadı. Üstüne üstlük Microsoft Store sunucularına bağlanamadı bu hatadan sonra. O yüzden 6.ya format atıyorum.

@AJFA son durum böyle. Buyurun yukarıda her detayı belirttim.
 
Sanal makinede ben Windows 11 kullanıyorum, temiz format atmama rağmen hiç sorun yaşamadım.
Hocam sanal makineyse zaten şartlar bile aynı değil. Sanal makinede işletim sistemine donanımlarını bir çerçeve üstünden sunuyorsun.
 
Desteklenmeyen işlemciye rağmen (İ5-6287U) temiz formatla kurdum. Yaklaşık 2-3 ay oldu ve herhangi bir sorun yaşamadım. Aslında laptop da oyun oynamadığım için performans ile ilgili sıkıntı var mı yok mu bilmiyorum ancak günlük kullanımda herhangi bir hata, bug veya problem ile karşılaşmadım.

Arayüz olarak da gayet hoşuma gidiyor. Windows 10 sıkmıştı artık. Şu an için eksikliğini tek hissettiğim şey bir dosyayı basılı tutarak sağ alt köşeye geldiğimizde masaüstünün otomatik olarak açılması, o da pek bir sıkıntı yaratmıyor açıkçası. 😀
 
@erengore


Bu ISO dosyasını kullanıyorum aylardır, çok kez format attım. Cidden hiç sorun yaşamadım.
 
@erengore


Bu ISO dosyasını kullanıyorum aylardır, çok kez format attım. Cidden hiç sorun yaşamadım.
Güncel ISO'lar zaten sorunlu. Ama işin kötü yanı. Bu OS'ta güncelleme bile yaparken sorun yaşadığımdan ve artık sunuculardan banlandığım için elim kolum bağlı. 1 gün sonra muhtemelen tekrar sunuculara erişebileceğim.
Format atıp sunuculardan sürekli sürücü kurduğum için an itibariyle server'lerden banlandım arkadaşlar. Download Error veriyor Microsoft ile ilgili neredeyse hiçbir şey yapamıyorum.
Şu rezilliği de bir kenara yazın bu arada arkadaşlar. An itibariyle elim kolum bağlı. Format atamıyorum kurulmayacak diye. 1 gün boyunca bilgisayarı kullanmayacağım en az. Sunucuları kullanamadığım için.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı