Zamanda yolculuk mümkün mü?

Zamanda yolculuk yanlış bir şekilde yorumlanıyor bana göre. Zamanda yolculuk yapmak, paralel evrenlerin varlığını kanıtlar. Ancak paralel evrenlerin varlığının kanıtlanması, zamanda yolculuk kavramının yanlış olduğunu gösterir. Şu şekilde ki;

Eğer zamanda yolculuk kavramı doğru, paralel evrenler teorisi yanlış ise, şuan çocuğum olduğunu varsayarsak, çocuğumun doğumundan önceki herhangi bir zaman dilimine yolculuk yapmam, çocuğum yaşadığı zaman diliminde varoluştan silinir. Bu, gidilen tarihten sonraki her şeyin direkt olarak varoluştan silinmesi anlamına gelir. Bu da pek mantıklı yada en azından olası gözükmüyor. Çünkü hayat yaratılışı bu kadar basit bir şekilde var edilmedi.

Paralel evrenler teorisi doğru ise, zamanda yolculuk değil paralel evrenlere yolculuk yapmış oluruz. Çünkü varolan zamanda değil, varolmaya devam eden başka bir zaman dilimine geçiş yapmak olur ve orada yolculuğu yapan halimizden farklı şartlarla karşılaşırız. Tercih etmediğimiz her seçenek yeni paralel evrenler oluşturur ve o tercihi seçtiğimiz bir hayata devam eder. Dolayısıyla belki avukat, doktor belki suçlu belki de çoktan ölmüş olacağınız haliniz olan bir paralel evrene geçiş yapmış olursunuz.

Ancak bu sefer de başta belirttiğim gibi zamanda yolculuk değil paralel evrenlere yolculuk yapmış oluruz.

Sonuç olarak, "zamanda yolculuk" şeklinde bir kavramın mümkün olduğunu düşünmüyorum ancak paralel evrenlerin varlığı fena olmazdı.
Benim bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama geçmişe ( çocuğunuzun daha doğmadığı bir zamana) giderseniz çocuğunuz daha doğmamış olacak ama normal doğması gereken zamanda doğacak, paralel evrende ise hiç doğmaması gibi bir durum olmayacak mı ? Sizin dediğiniz durum geçmiş değiştirilirse gerçekleşir diye düşünüyorum, yanlışsa düzeltebilirsiniz.
 

Haberi çok okumadım eski haber mi bilgim yok ama galiba CERN büyük Hadron çarpıştırıcısı ile mini karadelik yaratmaya çalışıyormuş galiba yaratabilirlerse belki o zaman ihtimali olabilir.
 
Sanal ortamdan geçmişe gidebileceğimizi düşünüyorum. Ancak geleceğin mümkün olduğu düşünmüyorum. Her yapımcının sanatında bazı sınırlar vardır. Bende bunun o sınırlar içinde olduğunu düşünüyorum.
 
Geleceğe girilebilir ama geçmişe asla.
Çünkü, diyelim siz geçmişe gittiniz ve babanız annenizle tanışmadan önce babanızı öldürdünüz. Babanın annenizle tanışamayacağı için siz hiç doğmayacaktınız. Ve siz olmadığınız içinde geçmişe gidemezdiniz?
Yada diyelim ki geçmişe gittik ve Dinozorlar döneminde metaorlar düşmeden siz onları durdurdunuz ve bu sayede dev dinazorların nesli tükenmedi bu sayede küçük olan memeli hayvanlar asla baskın tür olamadı ve insan evrimleşemedi. İşte bu yüzden geçmişe gidemeyiz.
Ama geleceğe gidebiliriz. Işık hızına yaklaştıkça zaman yavaşlar ve zaman yavaş olunca siz sabit olanlara göre geleceğe gitmiş olursunuz. Geri yavaşladığınızda ise diğerleri ya yaşlanmış olacak yada ölmüş olacak.
Hatta "Yıldızlar Arası" filminda de böyle oluyordu, astronot adam kızından gençti. Ve kızının ölümünü gördü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı