Şu zamlar artık insanı hayattan soğutuyor

Devleti bütünüyle ele geçirmiş ve tüm kurumları tekeline almış bir yapıyı izlemekten başka bir şey yapamazsın.

Öyle deme bak şimdi devlet ile hükümet farklı şey diyenler gelir 🤭🤭🤭 Sanki ikisinin farkı kalmış gibi...
 
Kendi gözlerimle gördüm. A101 çalışanı 30'lu yumurtaları çöpe atıcaktı. Bi hurdacı gelip : "Kızım bunları lütfen ver Allah rızası için evde yemek bulamıyorum." Dedi. O kızda bütün yumurtayı kırdı. Geri gitti. 1 gün tarihi geçmiş tavuklar çöpte. Domates,patates,soğan çöpte. Ne bu ya? Kabir azabı mı?
 
Bu zammı yapan firmaya-veya artık her ne ise- bakıyorsun, ona da bir şey diyemezsin ki. Bunun nakliyesi var, eleman maaşı var, su, elektrik, doğalgaz vs. bir sürü şey var içinde. Bu maliyetleri bir türlü bir yerden çıkarması lazım doğal olarak ürüne ekliyor bunu ve ortaya böyle astronomik rakamlar çıkıyor. Tek çözüm yeni yönetim gibi gözüküyor.
 
En kötüsü de çözümün yurt dışına yerleşmek olması. Ben, daha kaliteli bir hayat sürebilmek için neden ülkemi terk etmek zorunda kalıyorum? Evet başta güzel bir düşünce gibi gelebilir ama yurt dışında yaşamanın zorluğu da çok maalesef. Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların 1 verdiğine 10 vermeyi geçtim, hayat güvencen de yok. Yolda yürürken eşinin, çocuğunun veya bir yakınının mülteciler veya kaçaklar tarafından saldırıya uğramayacağının garantisi yok. Ülkedeki gelişmeleri takip etmek psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. 50 TL olmuş 2 yıl öncesinin 5 TL'si gibi. Zurna dürüm yiyeyim desen 30 - 35 TL. Fiyatları geçtim, hemen hemen her yer zamlara yetişemediği için malzeme kalitesinden kısmaya başladı. Parasını vererek istediğin ürünlere ulaşamıyorsun artık. 1 ay sonrasını göremiyorum kendi yaşatımda, plan yapamıyorum...
 
Bize gelen faturaları sayıyorum: Elektrik: 693,78 TL, Su: 215 TL, Doğalgaz: 350 TL.
Off, of. Bende seninle söverim be hocam. Sonuna kadar destekliyorum.
Pastanesi olan bir arkadaşıma 35.000TL elektrik faturası geldi. Yanlış anlamayın sizin faturanızı küçümsemek için söylemiyorum. Ülkecek bezdirdi bu zamlar bizi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı