Arabalar neden bu kadar pahalı?

ABD'de kriz olacak da parasal genişleme yapacak da, biz de o genişlemeden gelen dolarları inşaat yerine kalkınmaya harcayacağız da anca kurtaracağız...... Yani bu iş olmaz, daha bunlar başlangıç, geçen sene ile bu sene arasında %300 pahalılık artışı var, bu gidişe kim ne kadar dayanacak, teker teker çökecek piyasa, devlet üç kuruş vergi indirimi yapıyor daha aynı gün daha fazla zam geliyor, benim gördüğüm şey yönetim değişmeden bu zihniyet değişmeden hiç bir şey düzelmez.
 
32 bin TL'ye Ford Focus almıştım 2004. O zaman ilandaki en pahalı araçtı. Bugün bu araba benim gözümde hala 30 bin TL eder 1 kuruş fazlası verilmez bu yıldaki bir araca. Ama sarı siteye bakmaya korkuyorum 150 bin TL'den kapı açıyorlardır eminim.
Bakım masrafı falan arttı ikinci el o yüzden zamlandı diyorlar ama geçen sene 800 TL tutan bakım 1 hafta önce her şey dahil 1000 TL' ye çıktı.
Durumlar iyi değil kabul ama fiyatlar fazla fazla şişiriliyor.
 
Arkadaş topu topu 1 buçuk ay piyasayı takip etmedim iş yoğunluğundan falan. Şu araba fiyatlarına bakar mısınız :D
Gerçekten baktıkça kafayı yememek mümkün değil. Adam gitmiş 2000 model Clio için 140 yazmış ya. 2005 model golf için 230 yazmış. Ne oluyor arkadaş? Bu arabalar ne ara böyle zamlandı? Ne oldu 40 günde? Bunu bilmeden önce 70-80'e alırım bir Clio 2004 diyordum o da 150'ye uçmuş. Gerçekten düşüne düşüne kafayı yememek mümkün değil.

Sadece arabalar mı pahalı?
 
Hocam arabalar normalde ucuz lakin vergiler çok fazla 200 bin liralık arabayı vergiyle 600 700 bin liraya alıyorsunuz. 1 tane kendinize 2 tane devlete alınıyor yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı