2022 LGS nasıl geçti?

@Hirok YKS tahmini de gelecek, şu an analiz üzerindeyim hâlâ. Şimdi LGS sınavına gelecek olursak da herhalde sonuçları bir ay içerisinde açıklanıyor, iyi kötü bir sınavı geride bıraktınız bakalım. Bu bir ay içerisinde kafanızı dinleyerek sınavı düşünmeyin, sonuçlar açıklandığında da tercih işine bakarsınız artık. Yeni bir eğitim adımlarından birisi olan lisede başarılar diliyorum.
 
Her ne olursa olsun üzmeyin kendinizi. Bir liseyi iyi yapan şey sonunda "fen lisesi" yazması değildir. Örnek olarak yaşadığım şehirdeki en iyi fen lisesindeki öğretmenler çoğu lisedeki öğretmenlerden daha kötü anlatıyor. Ben 4 sene önce sayısal oturumunda 30 dakika kala tuvaletim geldiği için çözemeyip bırakmıştım. Sırf çözmeyi bıraktığım için şehirdeki hemen hemen en iyi öğretmenlerin olduğu liseye yerleştim.

Bende yaşadığım yerdeki en iyi Anadolu liselerinden birine gittim. LGS'den benden 90 puan fazla alan arkadaşımı kabul etmediler. Çok ilginç bir sınav sistemi cidden.
 
Son 14 benim sınava. Bir şeye kolay olsun diyemiyoruz olursa önemi kalmıyor zor olunca kimse yapamıyor.

Nalet bir sistem var çalışan yapar diye bir şey yok onu diyenin ağzına vururum.

Kendime söz verdim çocuğum böyle bir yerde okumayacak diye.
 
Öğretmen her yerde öğretmen, çok iyi okullara gitmediğin sürece fark etmiyor, okulu okul yapan içindeki öğrenciler ve bina, bunlar dışında her lise hemen hemen aynı.

Abicim kaç tane liseye gittinde ''en iyi öğretmen benim öğretmen'' diyebiliyorsun.
Ucundan yanlış bir yorum, meslek lisesiyse öğretmeni kötüdür demek tabii ki yanlış öyle bir mantık yok zaten ama artık çok değişik öğretmenler var her yerde. Hele torpilli öğretmenler tam bir baş belası. Bu okul fark etmiyor, fen lisesinde de meslek lisesinde de anadolu lisesinde de bu olayla karşılaşabilirsiniz.
 
Deneyimli ve deneyimsiz öğretmeni bir tutmanız saçma olmuş doğrusu. Öğretmen her yerde öğretmense öğrenci de her yerde öğrencidir.
Öğretmenler girdiği sınava göre yaptığı tercihler sonucu atanıyor, tecrübesiz öğretmen genelde atanmaz çoğu dershanede çalışır, öğrenci ise heryerde öğrenci değildir, çalışmayan veya az çalışan öğrenciler genelde tembeldir, liseler ise bu tembel öğrencilerin olduğu okullar şeklinde sınıflandırılabilir.

Hayatında kaç tane lise öğretmeni gördünde kıyaslama yapıyorsun çok merak ediyorum.

Öğretmen her zaman olgundur ve konuya hakimdir, tembel öğrenci olgun değildir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı