Asgari ücret 5.500 TL oldu!

Gülme emojisi atarak haklı olmuyorsunuz ülkede yoksulluk sınırı 19000TL 4 kişilik aile için bunu 4 bölersek 4750TL oluyor ki İstanbul için bu rakamlar asgari ücret 5500TL o yüzden asgari ücret gayet de iyi evlenme takıntılıysanızda kuru ekmek yemeyi hak ediyorsunuz.
Ya sana normalde cevap vermeyecektim, Aktroll olup Ailenden gördüğün partileri savunduğunu biliyorum. Yaşının daha küçük olduğunuda biliyorum.
Asgari Ücretle çalışan bir kişinin ana amacı 4 hadi 3 kişilik bir aileyi geçindirebilmektir. Manisa gibi bir bölgede tek başına geçinirsin, ama kişisel ihtiyaçlarına paran yetmez. Manisa gibi bir bölgede 3 kişilik bir aileye asgari ücret yeter mi sanıyorsun? Komik misin sen? Ailenin 4 ferdi çalıştıktan sonra ne anladım ben bu işten! Cumhurbaşkanınız diyor "evlenin, çocuk yapın" diye. Hem onu savunup hem onla kesişmek hangi akla ziyan aklım almıyor doğrusu. İstanbul'da 3000 TL'den aşağıya ev yok, varsada köpek kulübesi. Adam Asgari ücretle 3 kişlik aileye bile bakamayacaksa neden yaşıyor ki? Bide utanmadan buna "iyi" diyorsunuz. İşverenler Asgari ücretin üstünde eleman almıyor Eleman! Vasıflı elemana bile Asgari ücret teklif ediyorlar. Ülkenin yarısından fazlası Asgari ücret alıyor. Evlenmeyi bile lüks gören bir tiplemesin. Hadi yine iyisin, seni "ti"ye aldım. Uzaklaş konudan.
 
Bunu babamdan duymadım linç yiyeceğim ama neyse anlayan anladı.
Ne diyeceksin söylesene bi. Sen millete evlenme demeye mi çalışıyorsun. Asgari ücret en düşük ücret demektir kardeşim. Bu para hiçbir şekilde yetmiyor bir aileye. Açlık sınırı diye de bişey vardır onu araştır bence. Ayrıca millet evlenip büyükşehirde yaşamasın mı? Ne çeşit bi kafa yapısı birader bu?
 
Asgari ücret gayet yeterli. Yetmiyor diyenlere ise parası yok ama evlenip, sonra çocuk yapıp sonra Türkiye'nin en pahalı şehrinde yaşıyorlar, sonra da yetmiyor diyorlar, sosyal medyada ağlıyorlar.

IMG_20220701_152520_425.jpg


Size iyi günler dilerim. 250 gram margarin bile 9.50 TL'ye satılıyor. Neyin kafasındasınız siz? 🤨
 
Asgari ücret gayet yeterli. Yetmiyor diyenlere ise parası yok ama evlenip, sonra çocuk yapıp sonra Türkiye'nin en pahalı şehrinde yaşıyorlar, sonra da yetmiyor diyorlar, sosyal medyada ağlıyorlar.
Bunu yaşamadığın için anlayamazsın güzel kardeşim.
 
Ülkede 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 19000TL bunu 4'te bölersek 4750TL çıkar.
Yoksulluk sınırı umurumda değil diyelim ki 5500 lira alıyorum. Kira, yemek, fatura falan düşünce taş çatlasın 2000- 3000 liram bile kalmaz. Kıçı kırık bir araba için yıllarca çalışmam lazım, hobi olarak bisiklet sürüyorum kaliteli bir bisiklet için 5 ay, yeni bir telefon olarak en ucuz apple telefonu almak istesem 6 ay falan çalışmam lazım, yeni bir bilgisayar için 6 ay. Yani karnımı doyurduktan sonra bir şey alabilmek için aylarca çalışmam lazım ve bu tek kişi için geçerli ailesi olan adam ne yapsın.
 

Geri
Yukarı