Gaming.gen.TR ile yaşadığım süreç ve tüm gerçekler

Beta Plus teknoloji ile bağlantılı firma olduğunu öğrenmemiz iyi oldu. Yakın bir arkadaş hb üzerinden bu firmadan laptop almıştı ekranı patlak geldi iade almadılar kullanıcıda kusur buldular 6 ay tüketici hakem heyeti ile uğraşmak zorunda kaldılar laptop 1.5 kat fiyat artışına maruz kalırken para iadesi almışlardı. Ondan öncesi firmadan bir monitör sorunsuz almıştım ama yaklaşım çok daha önemli.
 
Daha kaç firma onlara bağlı, toplamda kaç firmadan oluşan bir topluluk bilmiyorum.. Mantar gibi firma ve isim değişikliği ile sürekli alışveriş siteleri üzerinden satış yapıyorlar...Tahminim müşteri memnuniyeti, satış sonrası servis hizmeti vs vs gibi dertleri olmadığından bunları sağlamak yerine uyanık kasaba tüccarı zihniyeti ile isim değişikliği, yeni firma kurulumu vs ile işlerini devam ettiriyorlar. Halkımızda maalesef bir ürün alırken gireyim google dan araştırayım satan firma ne zaman kurulmuş, puanı kaç ne tür yorumlar yapılmış, şikayetvar.com da firma ile ilgili kaç şikayet var.? isim değiştirmiş ise neden değiştirmiş vs araştırmadığı için bir ürünü çok ucuz bulunca bitmeden hemen alayım mantığı ile hareket ettiği için etraf mağduriyetten, şikayetten geçilmiyor. Sadece google yorumlarına bakan biri bile Beta plus teknoloji firması hakkında bilgi sahibi olur. 150 yorum var ve 1.9 memnuniyet puanı 5 üzerinden. Yani 100 üzerinden 38 demek. Yaani her 100 alışveriş yapan kişiden 62 tanesinin mağdur olması demek. Şikayetvar.com da ise 43 şikayet 1 çözüm, firma puanı 1.3 yani yine 100 üzerinden 26 demek...Alışveriş sitelerine girdiğinizde de puanlar 98-99 maşallah neden diye sorarsanız çünkü hepsi satılan ürün ile ilgili yorum alıp yayınlıyor, satan firma hakkında yorumda almıyorlar alsalar bile yayınlamıyorlar. Bununla ilgili de müşteriyi yanlış yönlendirdikleri, yanılttıkları için alışveriş siteleri hakkında, yakında tüketici mahkemesi veya normal bir mahkeme açımına yönelik adım atmayı da düşünüyorum...
 
merhaba,
Bu forumda NİCOLAAAAA diye birisi de bana laf yetiştirmeye çalışarak ülkemizin önde gelen teknoloji firması olduğunu, ufak tefek sorunlar yüzünden acımasızca eleştirdiğimizi, buna gerek olmadığını vs vs yazma gafletinde bulunmuş. (büyük ihtimal şirket çalışanıdır.) Sen yüzün kızarmadan yüzlerce kişiyi mağdur et (şikayetvar.com sitesi dolup taşıyor bu ve grup firmalarının şikayetleri ile) Mağdurlardan biri konu açıp başına gelenleri anlatınca suçlu olsun. Oh ne ala mualla... Özür dileyip mağduriyeti giderip, insanların gönlünü almak için al elma gönül alma kabilinden küçük hediyelerle müşteriyi memnun etmeye, satış sonrası destekle sağlam bir şirket profili çizmek yerine telefonları bile açma, ilgilenme sonra da neymiş çok eleştiriyormuşuz da, haksızlık ediyormuşuz da vs vs kendilerinin yaptığı neyse..

PC Hocası'nın paylaştığı sistemi bugün satın alacaktım ama hu konuyu okuyunca Gaming.gen.TR'den alışveriş yapmayacağım.
iyi almamışın çünkü şikayetvar.com da sürüyle sorun yaşayan var pchocasının sistemiyle ilgili. Hatta pc hocasını suçlayarak (sana güvenerek aldım diye) eleştiren bile var. Benim düşüncem uzak durmakta fayda var. Şirket kurulalı daha bir yıl olmadı puanı google üzerinde 5 ten 3,9 a inmiş ve bu puanlama da bot hesaplarda var. şikayetvar.comda puanı 3.7 bu da müşteri memnuniyetsizliğinin, ve mağdur sayısının giderek hızla arttığı anlamına geliyor.
 
Son düzenleme:
Haydeee buradan monitör aldım. Bu konuyu okuyunc içim şişti elim ayağım titredi. Gelmeden iptal etsem mi diye düşünmeye başladım. Olması gerektiği gibi davranmışsın aslında süreç boyunca. Fakat maalesef ki bizim ülkemizde bu tip firmalara nezaket ve sabırlı davranış yaramıyor. Çok geçmiş olsun en azından siparişi iptal etmezsem ve bir sprun yaşayacak olursam sabırlı davranmamam gerektiğini görmeme yardımcı oldun.
 
Haydeee buradan monitör aldım. Bu konuyu okuyunc içim şişti elim ayağım titredi. Gelmeden iptal etsem mi diye düşünmeye başladım. Olması gerektiği gibi davranmışsın aslında süreç boyunca. Fakat maalesef ki bizim ülkemizde bu tip firmalara nezaket ve sabırlı davranış yaramıyor. Çok geçmiş olsun en azından siparişi iptal etmezsem ve bir sprun yaşayacak olursam sabırlı davranmamam gerektiğini görmeme yardımcı oldun.
Ben de son derece doğru davrandığımı düşünüyorum.
Hatta için içinde bolca saflık, iyi niyet var tarafımca.

Size şöyle bir şey söylemek istiyorum;

Buradan, yaşadıklarımdan sonra her gün bu firmaya eklenen şikayetleri, yaşanan mağduriyetleri takip etmeye başladım. Monitör konusunda da çok fazla sorun yaşayan vardı.
Daha yeni aldığı monitörü paketinden çıkarıp çalıştırdığında bile arızalı monitörle rastlamış hatta aldığı hazır sistemlerin ekran kartı gibi önemli parçalarında hep arızalarla karşılaşmış bir ton müşteri vardı.

Hepsi oyalanıyor, geçiştiriliyor, mağduriyetleri sonunda gideriliyor mu bilmiyorum ama çok kötü bir sürecin içine giriyordu.

Aldığınız monitör sağlam gelse bile, 3 ay ya da bilemedin 6-9 ay gibi süreden sonra kendi kendine bir anda arıza verebilir. Bırakın monitörü, monitör fiyatının en az üç-dört katı fiyatla hazır sistem alanların da başına bu geliyor.

Çok garip bir firma. Amatörlüklerin hat safhada olduğu ve sanki yirmili yaşlarda kankalarca yönetilen bir firma izlenimi vermişlerdi bana.

Anlayacağınız hocam, ben bu kadar şanssız olmam ya, alt tarafı bir monitör, umarım bir sıkıntı yaşamam gibi içinizde en ufak bir umut varsa, monitör sağlam gelse bile kısa sürede arızalanma riski yüksek, ölü pixel sayısının fazla olması gibi olasılıklar çok fazla ve ben bütün bunlara rağmen yine de hiçbir sıkıntı yaşamadan monitörünüze sahip olma ihtimalinin %1 bile olsa olduğuna inanıyorum.

Olası bir THH başvuru olayları yaşarsanız, E-devlet üzerinden kolayca THH başvuruluyor ve evinizden pijamalarınızla takip edebilirsiniz, bilginiz olsun. En ufak bir sıkıntı yaşadığınızda hemen şikayetvar yani attığım linke konu açın. Hemen onlar sizi arasın ve ilgilenmek zorunda kalsınlar. Ben saflığım ile kaç gün kendimi yemişim. Müşteri olarak ve sadece müşteri olduğum için değil gerçekten haklı olarak travmalar yaşatılmış biriyim bu firma tarafından.

Buyurun bir link :

En basitinden çok yakın bir zamanda Gaming Gen TR firmasından mouse alan birisinin, hijyen ürünü diye mousesini iade almaması :)
Umarım siz de bu firmanın gerçek yüzüyle tanışmazsınız.
Kuzenim 15.000 TL'ye sistem alacağım dedi ve yardımcı olmak için işin ehli, işi bilenlere sormak için technopat sosyal forumuna girdim tam şimdi ve bu bildirimle/mesajınızla karşılaştım. Es geçmek istemedim. Çok önemli bir konu benim için. Bir yılı geçti bu yaşanan. Geçen yılın haziran ayıydı. Hâlâ etkisindeyim ve her zaman bu firmanın şikayetvar gibi konularını okumaya devam ediyorum.
 
Haydeee buradan monitör aldım. Bu konuyu okuyunc içim şişti elim ayağım titredi. Gelmeden iptal etsem mi diye düşünmeye başladım. Olması gerektiği gibi davranmışsın aslında süreç boyunca. Fakat maalesef ki bizim ülkemizde bu tip firmalara nezaket ve sabırlı davranış yaramıyor. Çok geçmiş olsun en azından siparişi iptal etmezsem ve bir sprun yaşayacak olursam sabırlı davranmamam gerektiğini görmeme yardımcı oldun.
merhaba,
Aslında tam da insanları buradan yani ucuzluktan yakalıyorlar. Başka yerde atıyorum 3000 tl olan ürünü 2500 tl ye satıyorlar ve insanlar da uyanık ya, aaa ben 2500 e aldım demek için 500 tl kar etmek için buralardan ürün almaya kalkıyorlar. Halbuki insanların düşünmesi gereken şey, her yerde 3000 olan bir ürün neden burada 2500... Ve 2500 e satanlar bu ürünün piyasada 3000 tl ye satıldığını bilmiyorlar mı.? Bildikleri halde neden hala 2500 e satıyorlar.)) Siz mi çok akıllısınız yoksa onlar çok mu saf.. Bu açıdan bakıldığında da aslında o ürün ya tamir görmüştür, ya defoludur, ya teşhir ürünüdür, ya ikinci kalitedir. Bir ürün alırken 3-5 kar edecem derken bir de bakmışınız 3-5 bin zarar etmişiniz. Çünkü bilinçli ve deneyimli bir kullanıcı değilseniz o monitordeki ölü piksel, ışık sızması, ghosting yani hayalet görüntü gibi bir çok sorunu farketmeyebilirsiniz. Hatta bunlardan aynı anda bir kaçı bile birden olabilir. Son karar sizin tabii. Hiç bir firmayı da zan altında bırakmayalım belki sorunsuz bir şekilde de gelebilir bir şey diyemem. Ama buradaki sorun monitörde problem çıkması da değil, çıkarsa muhatap bulamama, ilgilenilmeme, firmaya ulaşılamaması, satış sonrası servis ve ürünün arkasında durulmaması ile uğraşmanız olacaktır. Bütün bu sıkıntıları yaşamayı göze alıyorsanız o zaman ürün alınır tabii ki.
 
Saygıdeğer martized zaman ayırırsan sevinirim. Bu siteden PC siparişi vermiş bulunmaktayım. 28 Temmuz'da sipariş vermiştim. Sipariş vermeden önce bu siteyi kullanıp sorun yaşamamış birinin tavsiyesini dinledim sipariş ettim ama sonradan müşteri iletişimleriyle ilgili birkaç sorun yaşayınca mağdur olanlara bakmaya başladım ve sizle karşılaştım. Açıkçası ben de sizin gibi bir insanım insanları kırmayı hiç istemem hatta bu yüzden kargo geldiğinde nasıl tutanak tutturacağım diye stres yapıyorum. Kibar davranınca o kargo görevlisi uçar gider gibi geliyor. Neyse;

Siparişi verdikten sonra bir ürünü iptal etmek istedim ve sitelerindeki iletişim botunu ( çok saçma bir bot çoğu zaman çalışmıyor çalışsa bile tek kişiye kabil beye bağlıyor. Neyse ki kabil bey anlayışlı.) Kullanarak siparişteki ürünlerden birini iptal etmek istediğimi söyledim, kabil bey sipariş iptaliniz işleme alındı şu Mehmet... E-posta adresiyle iletişime devam edebilirsiniz dedi ben de tamam dedim. O e-posta adresine mail attım cevap alamadım. Tekrar iletişim botuna dönüp aklımdaki "sipariş iptali dediniz ama ben sadece bir ürün iptali istedim bir yanlış anlaşılma yok değil mi?" diye tek bir soru soracaktım gelin görünki 10 kere denememe rağmen bot çalışmadı, destek maillerine mail attım oradan da dönüş yok bu süreçte çok stresliydim çünkü her ne kadar internetten çok fazla alışveriş yapmış olsam da ilk defa bu kadar büyük bir alışveriş yapmış olacaktım. Sonra telefon numaralarını aradım iyi ki 5 dk dan fazla sürmedi bağlanması 20dk bekleyenler oluyormuş. Oradaki çalışan beni bilgilendirdi sadece tek ürün iptali var ve para iadesi yarın yapılır dedi. Kargo hakkında da 29 olmazsa 1 Ağustos pazartesi verilir dedi. Teşekkür edip kapattım ama dediği iade zamanında yapılmadı fakat ben bunu sorun etmedim çünkü bankalar süreci uzatabiliyor(previzyon vs.)Kargo olarak pazartesi 1 Ağustos'u bekliyorum ama çok yıpratıcı bir süreçmiş. Daha uzatmak istemiyorum bu iptal işi, mağdurlar, kargo hasar tutanağı, sistemin çalışırken arızalanma ihtimali gibi bir sürü konu kafamı karıştırdı. Firmanın müşteriyle iletişimi geliştirilmeli bence.

Benim size soracağım şu eğer kargo geldiğinde yıpranmış gelirse teslim almadan iade edeceğim fakat kargoyu alırsam ve sorun çıkarsa iade konusunda direkt para iadesi mi istemeliyim? Sizin başınıza gelen olaya bakınca para iadesi gibi duruyor ama hiç mi güvenmemeliyim bu firmaya değişim konusunda?

Cevaplarsanız mutlu olurum.
 
Saygıdeğer martized zaman ayırırsan sevinirim. Bu siteden PC siparişi vermiş bulunmaktayım. 28 Temmuz'da sipariş vermiştim. Sipariş vermeden önce bu siteyi kullanıp sorun yaşamamış birinin tavsiyesini dinledim sipariş ettim ama sonradan müşteri iletişimleriyle ilgili birkaç sorun yaşayınca mağdur olanlara bakmaya başladım ve sizle karşılaştım. Açıkçası ben de sizin gibi bir insanım insanları kırmayı hiç istemem hatta bu yüzden kargo geldiğinde nasıl tutanak tutturacağım diye stres yapıyorum. Kibar davranınca o kargo görevlisi uçar gider gibi geliyor. Neyse;

Siparişi verdikten sonra bir ürünü iptal etmek istedim ve sitelerindeki iletişim botunu ( çok saçma bir bot çoğu zaman çalışmıyor çalışsa bile tek kişiye kabil beye bağlıyor. Neyse ki kabil bey anlayışlı.) Kullanarak siparişteki ürünlerden birini iptal etmek istediğimi söyledim, kabil bey sipariş iptaliniz işleme alındı şu Mehmet... E-posta adresiyle iletişime devam edebilirsiniz dedi ben de tamam dedim. O e-posta adresine mail attım cevap alamadım. Tekrar iletişim botuna dönüp aklımdaki "sipariş iptali dediniz ama ben sadece bir ürün iptali istedim bir yanlış anlaşılma yok değil mi?" diye tek bir soru soracaktım gelin görünki 10 kere denememe rağmen bot çalışmadı, destek maillerine mail attım oradan da dönüş yok bu süreçte çok stresliydim çünkü her ne kadar internetten çok fazla alışveriş yapmış olsam da ilk defa bu kadar büyük bir alışveriş yapmış olacaktım. Sonra telefon numaralarını aradım iyi ki 5 dk dan fazla sürmedi bağlanması 20dk bekleyenler oluyormuş. Oradaki çalışan beni bilgilendirdi sadece tek ürün iptali var ve para iadesi yarın yapılır dedi. Kargo hakkında da 29 olmazsa 1 Ağustos pazartesi verilir dedi. Teşekkür edip kapattım ama dediği iade zamanında yapılmadı fakat ben bunu sorun etmedim çünkü bankalar süreci uzatabiliyor(previzyon vs.)Kargo olarak pazartesi 1 Ağustos'u bekliyorum ama çok yıpratıcı bir süreçmiş. Daha uzatmak istemiyorum bu iptal işi, mağdurlar, kargo hasar tutanağı, sistemin çalışırken arızalanma ihtimali gibi bir sürü konu kafamı karıştırdı. Firmanın müşteriyle iletişimi geliştirilmeli bence.

Benim size soracağım şu eğer kargo geldiğinde yıpranmış gelirse teslim almadan iade edeceğim fakat kargoyu alırsam ve sorun çıkarsa iade konusunda direkt para iadesi mi istemeliyim? Sizin başınıza gelen olaya bakınca para iadesi gibi duruyor ama hiç mi güvenmemeliyim bu firmaya değişim konusunda?

Cevaplarsanız mutlu olurum.

Hocam İstanbul Anadolu yakasında çakmak bölgesinde bir mağazası var. Müşteri hizmetlerini arayarak oradan teslim almak istediğinizi söyleyin. Eğer kabul etmezlerse siparişi iptal etmemenizi öneririm. Kargoda en ufak bir hasar dahi olsa teslim almayın tutanak tutturup geri yollayın. Teslim alırsanız eğer kutuyu açarken video çekin elinizde bir kanıt bulunsun.

Edit: Hocam nerede oturduğunuzu bilmeden İstanbul mağazasından teslim alın dedim. Mağazaya yakın oturuyorsanız iyi bir seçenek olabileceğini düşündüm.
 

Geri
Yukarı