Doktorluk vs bilgisayar mühendisliği

Kckc

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
2.227
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Doktorluk vs bilgisayar mühendisliği siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Nedenini de yazabilir misiniz?
 
Ben o tercihi çoktan yaptım da tercihinizin temeli hangi işi sevdiğiniz olmalı. Tıp alanına ilginiz varsa doktor olmak makul ama sadece para ve iş güvenliği için bir işi yapmanın sonu iyi bitmiyor gözlemlediğim kadarıyla. İlginiz olan, yaparken zevk aldığınız şeyi yapın.
 
Doktorluk vs bilgisayar mühendisliği siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Nedenini de yazabilir misiniz?
Bilgisayar Muhendisligi, cunku ilgi alanim bu. Ama sizin isteginiz en onemlisi. Bilgisayar'i okuyup bitirip mutlu calisabilecek misiniz? Doktor olunca Turkiye'de muhtemelen mutlu olmayacaksiniz. Yurtdisina gitmek kesin zaten. Sizi mutlu edecek olani secin.
 
Türkiye'de kalınacaksa doktorluk, yurtdışına çıkılacaksa bilgisayar mühendisliği(Bu aralar Türkiye'de de ihtiyaç arttı bilgisayar mühendisliğine).
 
Arkadaşlarım, sizlere 5.sınıf bir tıp öğrencisi olarak bir şeyler yazmak istiyorum. "Sevdiğiniz işi yapın, neye yetenekliyseniz onu yapın" gibi sıradanlaşmış şeyler yazmayacağım. Herkes içinde bulunduğumuz gerçekliğin farkında olmalı. Tıp fakültesinde geçen 4 yılımda fakülteyi bırakmamak için çok fazla çaba harcadım, lisenin son iki yılında üniversite sınavına çalışırken tıp olsun diye çalışmamıştım, elimden gelenin en iyisini yaptım sadece. Ama üniversite sınavına çalışırken hayalim artık masanın başında az vakit geçirmekti. Yani kitap başında. İlk yılımda karşılaştığım gerçeklik ise üniversite sınavına çalıştığımdan çok çok daha fazla ders çalıştığımdı. Mühendislik asla kolay bir meslek değil, bir vasıf kazanmak için bir tıp öğrencisinin kitap başında geçirdiği zamanla eş değer emek göstermek gerecektir elbette. Ancak üniversite sınavı çalıştığınız dönemlere gidin, o tempoyu 6-7 yıl koruyabilecek misiniz bunu bir düşünün. 23 yaşınızda sözlü sınavında dizlerinizin titremesine dayanabilecek misiniz, aktif bir şekilde maaş alıyorken bir lise öğrencisi gibi ders çalışabilecek misiniz bunu bir düşünün.
 

Geri
Yukarı