iPhone vs Android

Xiaomi'nin giriş seviyesi cihazından Apple'ın amiral gemisi stabilitesi beklemeniz komikmiş.

Redmi'den Apple'ın amiral gemisi performansını bekliyorum demedim ki zaten. Telefonun stabil performans vermesi için Apple'ın satın alması lazım dedim çünkü Apple cihazları stabil performans veren cihazlar ve yazılım olarak da rezalet değiller. Okumamış uydurmuşsun.
 
Redmi'den Apple'ın amiral gemisi performansını bekliyorum demedim ki zaten. Telefonun stabil performans vermesi için Apple'ın satın alması lazım dedim çünkü Apple cihazları stabil performans veren cihazla ve yazılım olarak da rezalet değiller. Okumamış uydurmuşsun.
Apple giriş seviyesi cihaz üretmediği için stabil.
 
Stabillik olarak Android-iPhone arası birbirlerine rakip telefonlarda bir fark yok. X3 Pro değil de X3 GT sahibiyim, herhangi bir problemini göremedim. Rakip dediğin telefonlar arası da 7 bin TL var. El insaf gerçekten.
Segment olarak rakipler, fiyat olarak değil. Bu aynı şunun gibi: Passat da D Segment, SuperB de D Segment. Passat 2 milyon TL, SuperB 1.3 milyon TL. Ama aralarında bu denli fiyat farklarının olması, onların aynı segmentte oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Markanın değeri konuşuyor bu durumda.
Yavaş dolmasından bahsetmiyorum. Şarjının su gibi bitmesinden bahsediyorum. Fosil iPhone, 2017'de aldığım iPhone 7'ydi. O zamanın tırt Huawei'i bile daha iyi ekran süresi veriyordu.
iPhone 7 zaten bataryasıyla öne çıkan bir telefon değildi. Hatta bana göre kötü bir telefondu. Dediğim gibi, eski iPhone'lar batarya konusunda iyi değiller.
Kız arkadaşımda da SE2 var, yine şarjı berbat. Çok uçuk bütçelere çıkmadıkça iPhone'un berbat bataryasından kurtulmak mümkün değil.
Mesajlarımı düzgün okumuyorsunuz bence. SE 3 2022 ile A15 Bionic sayesinde batarya performansı iyileştirildi dedim. SE serisine batarya yönünden iyi demedim. Ayrıca Apple'ın ana serisi 13, 12, 11 falan. SE sadece özel kullanıcılar için bir yan seri.
Kamerası iyidir, stabildir hepsine tamam ama şu telefonların bataryasına iyi demek komik.
Bataryasına iyi dediğim iPhone cihazlar belli. Konuda bahsettiğim cihazlar.
 
Giriş seviyesi cihazlar da stabil performans verebilir. Redmi telefonların yazılımı rezalet olmasa performansı da bu kadar kötü olmazdı. Ayrıca Apple giriş seviye telefon yapsa yine gayet stabil çalışırdı. IPhone'un yazılımı iyi olduğu için stabil.

4 senedir amiral gemisi olan mi 8 kullanıyorum yağ gibi akıyor, sorun yazılımda değil Redmi'nin işlemcisinin güçsüz olmasında iOS kurulsa bile kasmalar yaşanırdı.
 
İki tarafı da kullanmış biri olarak imkanınız varsa ve uzun süre günlük kullanım için kullanacaksanız iPhone diyebilirim. Ama gidip de 2022’de iPhone 4 alıp “Uzun süre gitmedi.” diye söylenmeyin.
Ben iPhone 13 mini kullanıyorum. Genel itibariyle memnunum. Yanında Apple Watch Series 7 ve iPad Pro 11 inç kullanıyorum. Ekosistem çok güzel çalışıyor. Microsoft programları dışında da bilgisayarı aratmıyor iPad.
 
4 senedir amiral gemisi olan mi 8 kullanıyorum yağ gibi akıyor, sorun yazılımda değil Redmi'nin işlemcisinin güçsüz olmasında iOS kurulsa bile kasmalar yaşanırdı.

Sorun yazılım, MIUI çoğu telefonda stabil çalışmayan çok ağır bir sistem. Senin telefonunda iyi çalışması bunu değiştirmez ne yazık ki.
 
iOSa özgürlükçü demedim. Demek istediğim Android'den iOSa geçince özgürlükten yana bir sıkıntı yaşamadım. Gayet seri bir şekilde forumlara da giriyorum oyunda oynuyorum Instagram'a da giriyorum. Bence para biriktirip bir tane almalısınız tavsiye ederim o zulmü çekmeyin.

Sizin gün içinde telefondan yaptığınız şeylerle ilgilidir. iOS bana uymuyor. iPhone almaya yetecek param var merak etmeyin. iOS zulmünü çekmemek için kaliteli Android cihazlarla yoluma devam edeceğim. İyi günler dilerim.
 

Geri
Yukarı