Türkmenistan'da Technopat yasaklanıyordu

KURAL BİLMEYEN

Picopat
Katılım
20 Haziran 2022
Mesajlar
924
Yer
Ottawa
Selam arkadaşlar, 2-3 günlügüne köye gitmiştim. Köyde internet varmış en azından bu internet ile hiçbir şey yapamıyorum bende Technopat'a girerim diye ümitlenerek gittim fakat bırakın Technopat'a girmeyi Google'a Technopat yazınca 15 saniyede çıkıyor sonuçlar. Siteye girerken 4-5 dakika bekledim. Bir de 5 dakikada bir internet kesiliyor. Köyde internet 10 kat daha yavaş. Benim hız 1 Mbps falan olduğuna göre köyde bu hız 0.6 Kbps. Aslında her internete 2 tane hız veriyorlar. Her modemde 2 tane IP var. Bir IP de hız düşük birindeyse hızlı. Ama bu hızlı IP sadece türkmen sitelerinde geçerli. Dünyadaki diğer sitelere birinci düşük hızlı IP geçerli. Hızlı IP de hız bende 16 Mbps falan fakat bu 16 Mbps sadece hükümetin sitelerinde geçerli. Diğer dünyaya açık IP'de ise 1 Mbps falan. Köyde ikinci IP hızı ise 1.5 Mbps falan. O kadar yavaş yani. Resmen kullandığım internete şükür ettim. En azından bu internetle Technopat'a girebiliyorum derken dün Technopat'ın yasaklandığını gördüm. Evet diğer sitelerde olduğu gibi girerken err_connection_refused hatası almaya başladım. Ağlayasım geldi. Bir küfürler ettim içimden. Fakat bugün uyandığımda Technopat ilginç bir şekilde açıldığını gördüm. Ara sıra VPN kullanmaya çalışıyorum fakat hız daha da düşüyor. Technopat yasaklanırsa gerçekten çok üzülürüm. Eğer sitede uzun süredir aktif değilsem bilin ki Technopat yasaklanmıştır.
 
Son düzenleme:
Selam arkadaşlar, 2-3 günlügüne köye gitmiştim. Köyde internet varmış en azından bu internet ile hiçbir şey yapamıyorum bende Technopat'a girerim diye ümitlenerek gittim fakat bırakın Technopat'a girmeyi Google'a Technopat yazınca 15 saniyede çıkıyor sonuçlar. Siteye girerken 4-5 dakika bekledim. Bir de 5 dakikada bir internet kesiliyor. Köyde internet 10 kat daha yavaş. Benim hız 1 Mbps falan olduğuna göre köyde bu hız 0.6 Kbps. Aslında her internete 2 tane hız veriyorlar. Her modemde 2 tane IP var. Bir IP de hız düşük birindeyse hızlı. Ama bu hızlı IP sadece türkmen sitelerinde geçerli. Dünyadaki diğer sitelere birinci düşük hızlı IP geçerli. Hızlı IP de hız bende 16 Mbps falan fakat bu 16 Mbps sadece hükümetin sitelerinde geçerli. Diğer dünyaya açık IP'de ise 1 Mbps falan. Köyde ikinci IP hızı ise 1.5 Mbps falan. O kadar yavaş yani. Resmen kullandığım internete şükür ettim. En azından bu internetle Technopat'a girebiliyorum derken dün Technopat'ın yasaklandığını gördüm. Evet diğer sitelerde olduğu gibi girerken err_connection_reset hatası almaya başladım. Ağlayasım geldi. Bir küfürler ettim içimden. Fakat bugün uyandığımda Technopat ilginç bir şekilde açıldığını gördüm. Ara sıra VPN kullanmaya çalışıyorum fakat hız daha da düşüyor. Technopat yasaklanırsa gerçekten çok üzülürüm. Eğer sitede uzun süredir aktif değilsem bilin ki Technopat yasaklanmıştır.
Turkmenistan'da yasiyorsun galiba, maalesef devlet politikalari boyle seylere neden oluyor. Turkiye'de de durum farkli degil. Pastebin hatta ve hatta GitHub gibi siteler yasaklandi. GitHub sonra acildi tabii. Ancak sizlerin durumu biraz daha ciddi. Bir seyler vadetmis olan partilere oy vermeniz gerek, tabii vadediyorlarsa.
 
Son düzenleme:
Bence bu suç olmalı, eğer sen benim internetime karışıyorsan beni medeni bir yere yerleştirme hakkıda tanımalısın. Hiç millet karşı çıkmıyor mu buna?
Aynen kanka. Diktatöre çık bunu de, sonra kafaya kurşunu ye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı