Kafe nasıl açılır?

Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
1.177
Çözümler
7
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı:GTX 1650
İşlemci:İ5 9400F
Bellek:16 GB
Anakart:Biostar - H310MHP
İşletim Sistemi: Windows 11
Sistem Türü:64 bit
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kafe açmak istiyorum ama sermayem yok. Elimde 2000 TL bir para var bununla dolar, euro, hisse alıp katlamak istiyorum. Mekanın aşırı lüks olmasına gerek yok. 2 çalışan olacak başlangıç için. Hesapladım aylık 100.000 TL kar oranı var. Ne kadar sermaye gerektirir? Dediğim gibi çok kötü olmasın aşırı güzel de olmasın idare eder seviyede.
 
2000 TL ile kirasını bile ödeyemezsiniz cafenin. En kötü başlamak için kira, depozito ve iç mekan döşemesi, kahveler derken... Bir de dolar falan ne kadar yatırsan da katlamaz o kadar.
 
Dediğin kriterlerde bir kafe açmak için kirası en az 15 bin civarı bir yer açmanız lazım en önemlisi lokasyon zaten, Ayda 100 bin bırakması için değil 2 kişi 10 kişi yetmez. 1 milyona yakın bir sermaye gerektirir.
 
Arkadaşlar 2000 TL ile kafe kuramayacağımın farkındayım orada yazmıştım zaten parayı katlıyacağım diye neden kimse görmemiş?
 
Hesapladım aylık 100.000 TL kar oranı var.
Tutarsa evet ama tutmazsa zarar edersiniz. Tutması için ya aşırı lüks olmalısınız ya da marjinal olmalısınız yoksa yürümez. Belirli bir kitleye hitap ederseniz (örn. metalciler, hippiler vs.) de bu olabilir ama tabi kafeyi açtığınız şehre göre değişir bu.
 
Tutarsa evet ama tutmazsa zarar edersiniz. Tutması için ya aşırı lüks olmalısınız ya da marjinal olmalısınız yoksa yürümez. Belirli bir kitleye hitap ederseniz (örneğin. Metalciler, hippiler vs.) De bu olabilir ama tabii kafeyi açtığınız şehre göre değişir bu.

Bursa hocam.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı