Nasıl internet kafe açılır?

Benim gittiğim int Cafe PClerin temizliğini geç lavabo yani tuvalet bile temiz değil kapısı az bir şey açık olsa kokudan ölcen o derece zaten karanlık içerisi ve pis o yüzden dediğinizi temizlikte mantıklı hijyen gibi şeylerin de olması lazım ki insanlar beğensin.

Bir de geçmiş olsu hocam.

Bir de şöyle bir şeyde var int Cafe'lerde depolama birimlerine girip baktım 10 TB falan var neredeyse 9.50 TB'si dolu fazla oyun yükleniyor PClere.

Hocam internet Cafe'lerde PC'ler disksiz oluyor diye biliyorum ben hepsini tek bir serverden yönetiyorlar galiba.

Bunlar için özel PC toplama şirketleriyle anlaşmanızı tavsiye ederim.

Hocam internet Cafe'lerde PC'ler disksiz oluyor diye biliyorum ben hepsini tek bir serverden yönetiyorlar galiba.

Merkezde büyük bir server var dediğiniz gibi. İçinde bayağı bir depolama ve ağ teknolojilerini barındırıyor.

Aslında bu konuyu tartışmak amacıyla ve insanların tarışmaları ve bir internet Cafe'nin nasıl kurulması gerektiğini yani kısacası insanların fikirlerimi almak istediğim.

Ortalama bir bilgisayar ne kadar patlar 1 adeti sadece ekipmanlar falan da dahil? Ortalama 10K-13K tutar herhalde değil mi?
Alacağın ekipmanları toplu bir şekilde alırsan normalinden daha ucuza bulabilirsin. Tabii 10-15 tane pc yetmez. En az 30-40 olursa farklı sistemler dizip fiyatlandırabilirsin.

Benim gittiğim int Cafe PClerin temizliğini geç lavabo yani tuvalet bile temiz değil kapısı az bir şey açık olsa kokudan ölcen o derece zaten karanlık içerisi ve pis o yüzden dediğinizi temizlikte mantıklı hijyen gibi şeylerin de olması lazım ki insanlar beğensin.

Bir de geçmiş olsu hocam.

Bir de şöyle bir şeyde var int Cafe'lerde depolama birimlerine girip baktım 10 TB falan var neredeyse 9.50 TB'si dolu fazla oyun yükleniyor PClere.

Evet o konuda var bir de, o oyunların çoğu zaten bakım yapılmayan oyunlar açtığın zaman ya 800 GB güncellemesi oluyor ya da dosyası eksik oluyor, kafeye sadece 1 kişi gelse kimsenin oynamadığı oyun için o oyuna güncelleme yapmalısın ne kaybedersin sanki, sunucu işleri artık çok kolaylaştı Google'dan bakarak bile yapabiliyorsun artık her türlü halledersin.

Vallahi bir bizim internet kafe kalitesiz saatliği 4 lira ama Max 720p.

Hocam nasıl bir bilgisayar istediğinize bağlı 1080p Ultra ise 20-22K ekipmanlar dahil.
Grafik ve kaliteye göre fiyat değişir ekipman kalitesi vs.

Reis benim civarımda 2 int kafe var diğeri hep RX 570'lerle ya da 480 serirsiyle dolu öbür int kafede biaz uzak kalıyor onda Premium diye ayırmışlatçr Full artı Full sistem var.

Burada saati 13 lira olan sistemin özellikleri şu şekilde;
11. nesil i7.
RTX 3070.
16 GB RAM.
Monitör olarak AOC'un 240Hz bir modeli var, kulaklık Razer Kraken TE, fare DeathAdder v2, klavye olarak ise Black Widow var hangi model bilmiyorum, sağ üstte ses tekerleği var.

Hocsm neresi orası? Ben burada 12 TL'ye 1060'lı 165 Hzli kafeye gidiyorum.

Hocsm neresi orası? Ben burada 12 TL'ye 1060'lı 165 Hzli kafeye gidiyorum.

İstanbul'da Vegas e-spor diye bir yer. Çapa şehremini de bulunuyor. En son 13TL'ydi, muhtemelen 15 filan olmuştur. Tabii 8 liradan 18 liraya kadar masalar vardı gittiğimde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı