Bunlar sadece benim fikirlerimdir: Gıda işi zor iş diye düşünüyorum. Evet, kâr-zarar dengesini koruyabilirseniz sürekli gelir sağlar ama uğraşması da zahmetlidir. SKT'ler, kullanılan ürünlerin arasında çıkabilecek bozuk tatlar, ürünleri olabildiğince hijyenik bir biçimde saklamak gibi bir sürü derdi var. Gelen barista ne kadar temiz çalışır bunu kestirebilmek de zor. Gıda üzerine dükkan açacak olsaydım ya o dükkanı sadece benim işletebileceğim bir şekilde açardım ya da (o çevreye olabilecek) başka bir iş üzerine düşünürdüm. Yukarıdakileri halledebilirseniz gayet güzel bir fikir diye düşünüyorum.
İş adamı değilim, verebileceğim sadece iki tavsiyem var:
1. Kafenin, minimalist tutum sergilemesi ve kolay temizlenebilir şeyler barındırılması...
Kolay temizlenebilir şeylere örnek olarak tırtıklı, desenli eşyalardan uzak durun mesela. Arasına kir birikiyor, o kiri oradan çıkarmak da kolay olmuyor. Sandalyeler de aynı şekilde...
Tavanlara çeşitli desenler tutturuyorlar ama bu desenlerin üzerinin toz kaplı oluğuna adım kadar eminim.
2. Alınan, takılan, yerleştirilen eşyaların kolay değiştirilebilir olması...
Mesela (tamamen sallamasyon örnek) buzdolabı. Tank gibi buzdolabı alınmasını önermem mesela. Gerekerise 3 tane küçük olsun. Bozulursa, temizlik yapılırsa vesaire kolay çıkartılabilir olması işleri epey bi' kolaylaştırır.
Eh, 2. seçenek biraz bütçe zorlar gibi.