Bir Apple fanboyun günlüğü

Apple kalitesini donanımdan yazılıma kadar her alanda yüksek tutan bir firma. Tasarladığı çipler rakiplerinden kat kat iyi, Apple işlemcilerini TSMC'ye yani üretimde en iyi olan firmaya ürettiriyor.

Zaten sentetik testlerde Apple'nin verimliliği ve performansı rakipsiz. Adamlar performansta iki nesil, güç tüketiminde üç nesil ileriden gidiyorlar. iPhone 13'ün batarya testlerinde kendinden iki kat daha fazla bataryaya sahip cihazları mağlup ettiği yadsınamaz, performans konusunde A11'den beri rakiplerine fark atıyor. En basit Excel tablosu açma testinde iPhone anında açarken S22 10 saniye bekliyor.

Fiyatı yüksektir ama kalitesi de yüksektir. Alım gücü yetmemesi her yönden sektörün lideri olduğunu değiştirmez.
 
@irsuya 14 yaşında 6S üzerine yorum yapmayın zaten. Hayatınızın yarısında o cihaz vardı, daha ne yapsın. Güncel cihazlar kullanıp, aynı dönemde çıkmış cihazları değerlendirmeniz lazım. 6S dediğiniz cihaz rakiplerine 10 boy fark attı ve yeni yeni güncelleme almamaya başladı. Hiçbir işini de başaramazlık etmedi o süreçte.
 
Fiyatı yüksektir ama kalitesi de yüksektir. Alım gücü yetmemesi her yönden sektörün lideri olduğunu değiştirmez.

Hem iPhone 11 hem S21 FE kullanmış birisi olarak bu dediklerinizin sadece Xiaomi gibi çin markalarına kıyasla geçerli olduğunu varsayıyorum.
@irsuya 14 yaşında 6S üzerine yorum yapmayın zaten. Hayatınızın yarısında o cihaz vardı. Güncel cihazlar kullanıp, aynı dönemde çıkmış cihazları değerlendirmeniz lazım. 6S dediğiniz cihaz rakiplerine 10 boy fark attı ve yeni yeni güncelleme almamaya başladı. Hiçbir işini de başaramazlık etmedi o süreçte.
"iOS kullanma şansı olmayıp yorum yapıyorlar" demiştiniz, yeteri kadar kullandığımı ifade etmek için söylemiştim.
 
@irsuya Ben de yeri ve zamanında kullanın dedim. Her zaman rakiplerine göre daha fazla şey sunacağını zaten göreceksiniz. Şu anda hala popüler olan iPhone 11 bile 3 yaşında. Zaman algısı yok oluyor bir yerden sonra. Yarın bu cihaza da “tü kaka” denilecek 6S gibi. Rakiplere ise bakan olmayacak.
 
@irsuya Ben de yeri ve zamanında kullanın dedim. Her zaman rakiplerine göre daha fazla şey sunacağını zaten göreceksiniz. Şu anda hala popüler olan iPhone 11 bile 3 yaşında. Zaman algısı yok oluyor bir yerden sonra. Yarın bu cihaza da “tü kaka” denilecek 6S gibi. Rakiplere ise bakan olmayacak.

Bu dedikleriniz marka algısından ibaret.
İlk sayfadaki mesajlarımda tam olarak bundan bahsetmiştim. 3 yaşında olan iPhone 11 16.000 TL 1 yaşında olan S21 ise 13.000 TL, S21 donanım ve yazılım desteği olarak 11'e göre çok daha üstün bir cihaz ve işletim sistemleri her ne olursa olsun S21 çok daha uzun seneler götürecek bir cihaz. Bu durumda bile sıfır iPhone 11 tercih eden birisi maalesef sadece arkasındaki Apple logosu yüzünden alıyordur. Ayrıca 6S'in S7 edge gibi rakipleri var hâlâ.
 
Apple piyasaya bir yenilik, cihaz, tasarım sunduğu zaman genellikle diğer tüm markalar tarafından bu taklit ediliyor. Misal ortalık Apple Watch'a benzeyen başka marka saat modelleriyle dolu. Üstelik bu markalar dandik küçük çakma markalar da değil. Bildiğin dev gibi markalar yapıyor bu taklitleri.

Çentik konusu eleştirilmişti. Sonra ne oldu hepsi taklit etmeye başladı. Şimdi de dynamic ısland. Hepsi bunu taklit etmeye başlayacak.

Şöyle bir gerçek var arkadaşlar bu gözle görülen bir gerçek. Apple, zamanında Android telefonlarda çok önceden bulunan ama iOS ekosistemine yeni kazandırdığı bir özelliği getirirken bile Android'den daha Premium, daha şık ve daha işlevsel yapıyor bu özellikleri. Android'in yaptıkları taklitten öteye gitmezken Apple daha önce yapılmış olanı bile mükemmel bir titizlikle hazırlıyor, işlevsellik kazandırıyor ve sunuyor.

İşte bu yüzden Apple.

Haksız sayılmazsın. Apple fanboy değilim. Yıllardır Android kullanıyorum PC olarak 1 kez MacBook Pro aldım 2015 yılında ve bu sene iPhone aldım Apple ile ilişkim bu kadar. Ben daha Android üreticilerin teknolojide çığır açacak bir geliştirme yaptıklarını görmedim. IPhone'dan daha iyi özellikleri olan cihazlar yapıyor olabilirler fakat hiçbir zaman Apple kadar teknolojiye yön veren bir hamle yapamadılar. Bluetooth kulaklıklar yıllardır piyasada. İlk defa 2014 yılında Amazon'dan Amerika'dan almıştım mesela. Sonra Apple çıkıp AirPods tanıtana kadar piyasada bir tek Jabra firması yenilikçi modeller üretiyordu. Sonra her yer AirPods'a benzerliğiyle ön plana çıkan TWS'ler ile doldu taştı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı