Youtuber olmak istiyorum

ozantaha03

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2016
Mesajlar
0
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Maddi açıdan aileme çok yük oluyorum. 17 yaşındayım. Lisede olduğum için çalışmama izin vermiyolar ama en azından onların üzerindeki yükümü azaltamam gerekiyor bu yuzden youtuber olmayi düşündüm. Nasıl bir kanal açacağım hakkinda birkaç fikrim var ama bir türlü emin olamıyorum. Sizce arkadaşlarımla birlikte eğlenceli bir sohbet tadında orjinal konular hakkında tartıştığımız bir video mu açmalıyım yoksa yine arkadaşlarımla birlikte küçük çılgınlıklar yaptığımız bir kanal mı olmalı ya da insanları bilinçlendirmek amaçlı sıkmadan ilgi çekici konular hakkinda bilgi veren videoların olduğu bir kanal mı açmalıyım ne dersiniz? Sizin de tavsiyeleriniz varsa ve aktarırsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olma kardeşim, lütfen ya. Buradan 10 lira kazanmak için bile çok uğraşman gerek. Bunun için zamanını da harcaman gerek. Hiç bakma bu işe. İş bile değil aslında. Zaten dolu Youtube Türkiye.
 
Reklam vermediğin sürece , kanalına kanalına bot atmadığın sürece . ve kamera karşısında salak salak hareketler yapmadığın sürece gelişmen imkansız .
 
Olma kardeşim, lütfen ya. Buradan 10 lira kazanmak için bile çok uğraşman gerek. Bunun için zamanını da harcaman gerek. Hiç bakma bu işe. İş bile değil aslında. Zaten dolu Youtube Türkiye.
Benim böyle ufak tefek de olsa para kazanmam lazım kitap masrafı olarak bile çok yük oluyorum en azından lüks masraflarımı cikaracak bişeyler yapmam lazım

Reklam vermediğin sürece , kanalına kanalına bot atmadığın sürece . ve kamera karşısında salak salak hareketler yapmadığın sürece gelişmen imkansız .
Zamanla gelişme olayı olmaz mi belki büyük kanallardan yardım isterim reklam için
 
Minecraft denen oyun zaten çok çekiliyor. Sende başka oyunlar çek. Neden GTA 5 ve Minecraft çekiyorsun ki? Sende neredeyse hiç oynanmayan oyun olan ARK çek. Zaten oyuncu kitlesi fazla çekende zaten yok. İzlerler seni. Bilinen oyunları çekme.
 
Ortalık kanaldan geçilmiyor. Bir şirket nasıl kurulur ve nasıl büyür ise öyle yapman gereken işler var. Çok fazla kanal olduğu için aralarından sıyrılman çok uzun zaman ve çok büyük emek alır. Tavsiyem bu işe hiç girme. Eğer çok iyi bir fikir ve planın var ise olabilir. Ama bu bile çok uzun zaman alır. Ve sürekli emek vermen gerek. İçerik üretmek kolay değil. Hevesini kırmak istemem ama başka işlere yönelmeni tavsiye ederim.
 
Bu işe girmek para. Kamera alıcan, mikrafon alıcan gibi. Bir çok kanal var. Aralarından sıyrılmak çok zahmetli. Hani büyüdün diyelim. 100 bin civarı oldun. 1 ayda 300tl kazanıcaksın ama geri Youtube'a giden masrafların 500tl olucak. Hani o 300tl yi kazanman 1 yıldan çok uzun sürer.
 
Ailenin yükünü youtuber olarak hafifletemezsin. Calismana izin vermiyorlar ise onlara daha az yük olarak (Masraflarini kisarak) gönlünü ferahlatabilirsin.
Örnegin bilgisayara daha az girerek elektrik faturasindan, ayaklarini yerlere sürtmeyerek ayakkabi masrafindan düsebilirsin.
Yukarida yazdiklarim ile youtube'da kazanacagindan daha faydali olursun emin ol.

Sevgiler...
 
Youtuber olabilirsin sen arkadaşım ekipmanların olduktan sonra kitlene güzel hitab ettikten sonra tabii bir diyeceğim şeyde şu oyun kanalı açma türkiyede fazlasıyla var hatta dünyada fazlasıyla var sıktı artık kimsenin yapmadığını sen yap
 
Youtube'da oyun kanalı altında çok oyun var. Ama arada çok büyük bir açık var. Herkes Gta 5 ve Minecraft çektiği için oyun sektörü doldu deniliyor. Eğer başka oyunları çeker isen başarılı olabilirsin. Ama Minecraft ve Gta 5 oynayan kitleyi unut. Buda oyun için %98'e tekabül ediyor. Diğer oyun videolarını izleyen %2 kişi abone olabilir. Ama aradan çok zaman geçmesi lazım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı