"Bayan" konusu

Katılım
17 Haziran 2022
Mesajlar
559
Çözümler
1
Yer
Karayipler....
Arkadaşlar şu konu canımı sıkmaya başladı. Bayan kelimesini hakaret olarak algılayan BAYAN arkadaşlardan nefret etmeye başladım. Bugün okulda yine bir derste başımızda kadın hoca vardı. Hoca 10 dakika kala "Serbest bırakıyorum ses çıkarmadığınız sürece istediğinizi yapın." dedi. Sonra bir çocuk sevindi ve "Adamsınız hocam beee." dedi. Diğer bir çocuk "Adam mı?" dedi. Sonra ilk çocuk "Pardon bayansınız hocam." dedi. Sınıfta gıcık bir kız var ve "Bayan mı? Kadın diyeceksin." dedi. Kıza feci sinir oldum. Hoca ise "Şu ergence şeyleri bırak kızım, bay-bayan diye bir ayrım vardır. Bay, bay. Bayan bayandır bu kadar basit. Ve ayrıca "bayan" çok hoş bir hitap bence. Oradan buradan duyduğun saçma düşünceleri bırak bence." dedi. Özellikle bu lafı bayan hocanın sokması iyice içimin yağlarını eritti. Sizin bu "Bayan değil kadın" olayı hakkında düşünceleriniz neler?
 
Sizin bu "Bayan değil kadın" olayı hakkında düşünceleriniz neler?
Zaman kaybı. Bana öküz deseler alınmayacak bir insanım, o yüzden başkasına hitap ederken de o kadar ayrıntılı düşünmüyorum.
 
Arkadaşlar şu konu canımı sıkmaya başladı. Bayan kelimesini hakaret olarak algılayan bayan arkadaşlardan nefret etmeye başladım. Bugün okulda yine bir derste başımızda kadın hoca vardı. Hoca 10 dakika kala "serbest bırakıyorum ses çıkarmadığınız sürece istediğinizi yapın." dedi. Sonra bir çocuk sevindi ve "adamsınız hocam beee." dedi. Diğer bir çocuk "adam mı?" dedi. Sonra ilk çocuk "pardon bayansınız hocam." dedi. Sınıfta gıcık bir kız var ve "bayan mı? Kadın diyeceksin." dedi. Kıza feci sinir oldum. Hoca ise "şu ergence şeyleri bırak kızım, bay-bayan diye bir ayrım vardır. Bay, bay. Bayan bayandır bu kadar basit. Ve ayrıca "bayan" çok hoş bir hitap bence. Oradan buradan duyduğun saçma düşünceleri bırak bence." dedi. Özellikle bu lafı bayan hocanın sokması iyice içimin yağlarını eritti. Sizin bu "bayan değil kadın" olayı hakkında düşünceleriniz neler?

Kadın da neymiş? Varlık diyeceksin (!)
Bayan hoca çok güzel söylemiş.
 
Kadınlara hitap konusu benim de çok canımı sıkıyor, nasıl hitap edilmesi gerektiği konusunda kadınlar bile hemfikir değiller.

Kız dediğinde "o bir cinsiyet değil ben kadınım" diyen var.
Kadın dediğinde "kadın değil kız diyeceksin" diyen var.
Bayan dediğinde "bayan değil kadın diyeceksin" diyen var.
Hanımefendi dediğinde "ben efendi değilim ağzını topla" diyen var.
Teyze dediğinde "ben yaşlı mıyım hadsiz" deyip çantayla döven var.
Abla dediğinde "nereden ablan oluyorum senin" diye tersleyen var.

En iyisi hiç muhatap olmamak sanırım. :D

Önce malum cinsiyetin bireyleri kendi aralarında nasıl hitap edileceği konusunda ortak bir fikre varsınlar, sonra muhatap oluruz. :D Orta ölçekli aile şirketimizi işletiyorum şu anda, bu hitabet konusunda ne sorunlarla karşılaştığımı anlatsam gülmekten çatlarsınız.
 
İnsan diyelim geçelim. Buna bir şey demezler sonuçta insanlar değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı