Sevmemek ırkçılık mıdır?

Taha0982694

Centipat
Katılım
20 Mart 2021
Mesajlar
720
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Her insanın ırkçı olduğunu düşünüyorum. Mesela ben Asyalıları araplardan daha çok seviyorum. Bu beni ırkçı yapar mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz ifadeler kullanmak insanların kendilerini birbirlerinden daha üstün ya da değerli görmelerini teşvik edebilir ve diğer insanları aşağılamaya yol açabilir. Ancak bu sizin ırkçı olup olmadığınızı belirleyen tek bir faktör değildir. İnsanların birbirlerini sevme ve sayma konusundaki tutumları, düşünceleri ve davranışları birçok faktöre bağlıdır. Eğer diğer insanları küçümseme ya da aşağılama davranışları sergilemiyorsanız, sizin ırkçı olduğunuzu söyleyemeyiz. Ancak bu tür düşüncelerin insanlar arasındaki hoşgörü ve anlayışı azaltabileceğini unutmamalısınız. Her insan eşit değerdedir ve herkesin farklı kültürlerden, dillerden ve ırklardan olduğunu kabul etmeliyiz.
 
Her insanın ırkçı olduğunu düşünüyorum. Mesela ben Asyalıları araplardan daha çok seviyorum. Bu beni ırkçı yapar mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Başlıktaki sorunuza bakacak olursak, evet, bir ırkı sevmemek veya ondan nefret duymak ırkçılık olur. Yazı içeriğinize bakacak olursak, bir ırkı, bir başka ırktan daha çok sevmek, sizi ırkçı yapmaz. Nefret ırkçı yapar, ki sanırım Türkler olarak, bazı ırklardan nefret duymamız gerekiyor. En azından ben öyle düşünüyorum.
 
Irk olarak değil insan olarak bakacaksın. Benim Yunan arkadaş var arada boş yapıyoruz mesela.

-Olm denizin önünde yeme la.
-Niye lan?
-Dedelerinin canı çeker.
Ya da;
-Sen bizim kıyılara gitme. Buranın denizi bizim "küçük bir yer gösterir" ahan burası da senin.

Ama gerçekten iyi çocuk mesela. Yani ırka değil insana bakmak lazım. Suriyelilerin insan olarak da kötü olduğunu biliyoruz. Afganlar da aynı zira.
 

Geri
Yukarı