Asgari ücret belli oldu: 8.500 TL

Şu konuda yazılanların çoğunu birileri de düşünüyor mu merak ediyorum. Karşısındaki yazılanı çoşkuyla "müjde" diye okuyarak şow yapmaktan başka derdi yok mu?

Bu artış oranlarının ülkeye verdiği zarardan bir haber sadece ölçüsel (parasal) büyümeye sebep olduğunu sonucunda paranın pul olduğunu ne zaman görecekler merak ediyorum.

Sanırım uzun süre her şeye zam gelecek millette bakkala markete sövecek suçluları görmezden gelecekler.
 
Zaten 13-15 yaşında insanlara ve onların anne babalarına her şey beleş değil mi? Okulda meyve suyu alabilecek harçlığı bile olmayan çocuklar var siz hâlâ milleti aşağılama çabasındasınız.
Olayı tüm hatlarıyla düşünmeden yorum yaptıklarını biliyorsun değil mi? Kimse kimseyi aşağılamıyor.
 
Asgari ücretin artmasına sevinenlere, hatta az olmuş diyenlere cidden aşırı şaşırıyorum.

Asgari ücret artınca, sizin geliriniz artmıyor arkadaşlar. Asgari ücretin 2000 TL olduğu zamanlar ile ne aldığınızı, şimdi 8500 TL ile ne alacağınızı karşılaştırın. 8500 TL, yaklaşık birkaç ay içerisinde 200-300$ civarına gerileyecek.
 
"İşçiler kardeş, patron kalleş" ~ Kibar Feyzo

Devletin resmi yeniden değerleme oranı %122,5 iken emekçiye %54,5 artış verilmesi zam değildir.
MTV için %61,5 artışı müjdeli indirim diye sunanlar, emekçiye %55'i büyük zam diye sunuyor.
An itibarıyle 25 bin TL'nin altındaki her rakam emekçinin hayatından çalınıp işverene, sermaye sahiplerine veriliyor demektir.
Piyasaya zam gelecekmiş, enflasyon artacakmış palavraları ile halkı birbirine karşı kışkırtıyorlar. Devlet, işini iyi yapıp ekonomik istikrarı korumak ve herkesin alım gücünü iyileştirmekle mükelleftir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı