Toplu taşımada yer vermediğim için saygısız oldum

Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyi nasıl görüyorsunuz peki siz?
Normal bir ülkede yapılması gereken eylem olarak buluyorum ama Türkiye'de hayır asla. Bizim yaşlılara saygım falan yok. Olay sırf siyasi parti meselesi de değil, çoğu geri kafalı ve yobaz. Oturup insan gibi iki kelime konuşamazsın.
 
Bir gün 6:00'da evden çıktım. Saat 19:00'a kadar durmadan gezdim ve yürüdüm. Otobüse kendimi zor attım yorgunluktan gözümü açamıyorum o derece. Bindiğim durak bilenler bilir konyaaltının ilk durağıydı. Dolayısıyla otobüs bomboştu. Geçtim bir koltuğa oturdum yavaştan otobüs doldu şehir içine girdikçe. Bir durakta artık adım atacak yer kalmamıştı. Bir teyze geldi hızlı yürüyebiliyor benden sağlam. Bana yavaştan söylenmeye başladı "gençlerde saygı yok ya" "ailesi terbiye vermemiş" gibi gibi. En sonunda kalkta biz oturalım gibi bir şey dedi ve otobüsteki orta yaşlı kesim benim üzerime geldi "teyzeye yer ver" gibi şeyler söylediler. Bende 13 saattir dışarıda olduğumu ayaklarımın çok ağrıdığını ve oturmaya ihtiyacım olduğunu dile getirdim. Abartmıyorum 10-20 durak boyunca bana söylendiler tüm yolcular. Ne ahlaksızlığım kaldı ne de terbiyesizliğim. Birkaç durak geçtik yine bir amca geldi yer istercesine bakıyor bana yine tartışma çıktı bu sefer patladım hafif yüksek tonla yorgunum hiç kusura bakma dedim. Öyle geçti eve yaklaştım bir hamile kadın gelmiş bende uyuyor gibi rol yaptığımdan görmedim kadını. Kadın ayakta gidip ses etmemiş çok acıdım ona. Keşke söyleseydi dedim gözümü açınca.

Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyi nasıl görüyorsunuz peki siz?
Taktik vereyim
Uyuma taklidi yap :D
 
Olay sırf siyasi parti meselesi de değil çoğu geri kafalı ve yobaz, oturup insan gibi iki kelime konuşamazsın.
Partisinin canı cehenneme! Parti ile bu olayın ne alakası var?
İnsan yaşlandıkça yalnızlaşır, umarım hiç birinizin başına gelmez bu durum ama maalesef ki hayatın gerçekleri bu. O yüzden de sürekli konuşacak biri ararlar. Sizi anlamazlar ve sürekli bildiklerini anlatırlar, bunun sebebi onların yaşantısıdır. Benim üst komşum rahmetli dedemin ablasıdır. Kadın sürekli sohbet eder benimle, bazen ne dediğini bilmez hatta dedemi kötüler. Ne derse konuştuğunu bilmemesine bağlar alttan alırım. 65 yaş üstü herkesin desteğe ihtiyacı vardır. Bu yüzden de anayasal hak ile 65 yaş üstü herkes belediye otobüslerine ücretsiz biner. O yüzden yer vermek boynumuzun borcudur.

Bakın saygı göstermezseniz, saygı göremezsiniz. Z kuşağına da saygı gösterilmiyor tabii ama ne olursa olsun o tarz insanlar genelde bizim kadar çevik değil ve genelde belli yaştan sonra sağlık problemi yaşıyor. Ben yer veririm.
Geçen antrenmandan dönüyorum minibüsteyim, yaklaşık 20km ayakta seyahat ettim, genç birisi de ortalama 70 yaşlarında bir dedeye yer vermedi. Dolmuşçu dayıya yer versene diyince çocuk pişkin pişkin cevap verdi. Çok kınadım.
 
Sizin kendinizin de bir gün yaşlanacağını düşünürsek,biraz empati yapın. İnanın yaşlanınca 10 adım atınca 100 adım atmış kadar yoruluyorsunuz. Merdiven çıkamıyorsunuz. Herşey empati yapmaktan geçiyor.
 
Normal bir ülkede yapılması gereken eylem olarak buluyorum ama Türkiye'de hayır asla. Bizim yaşlılara saygım falan yok. Olay sırf siyasi parti meselesi de değil, çoğu geri kafalı ve yobaz. Oturup insan gibi iki kelime konuşamazsın.
Farklı şehirlerde iki farklı komşumuz var, ikisinin de bana ''ne zaman evleneceksin? evlen.'' demişliği var. Bunu diyen komşularla da hiçbir samimiyetim yok, annemle konuşurlar sadece. Bir şey demiyorum siz değerlendirin artık konuyu. Bir kızla evlenmemi istiyorlar benden. Belki kızlara ilgi duymuyorum ve sadece erkeklere ilgim var, bunu da düşünemiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı