Ülkemiz güzel bir ülke mi?

Agacım Anadolu yazıldığı için yazdım bu dediklerin Anadolu'nun çoraklaşmadığı anlamına gelmiyor evet mevsimler değişiyor,iklim değişiyor aksini iddia etmiyorum zaten. Buradaki asıl sıkıntı şu "insanlar üretim yapmayarak toprağı olduğu gibi bırakıyor ya da yakıyor çünkü karşılığını almıyor."
Konu burada karsiligini alamamak ya da ekonomi degil, konuyu okudun mu yazarken? Cografi olarak soruluyor bu soru "Agacim" uretim de sormuyor arkadasimiz.
 
1999 öncesi Türkiye her şekliyle tüm ülkelere göre saydığınız koşullara göre en üst seviyededir.
 
Dogal guzellikler ve kaynaklar olarak turkiyeden daha iyi bir yer gormedim Amerika israile gidip gormeme ragmsn ayrica su an kanada da donuyoruz
 
Herşey çok güzel fakat çok defa darbe, terrör, isyan, cinayet, rezillik, pislik gibi şeyler gördüm bu ülkede. Ekonomi de doğdum doğalı kötü. Umarım bunlara sonsuza dek son verilir.
 
Siyasi, askeri ve ekonomik açıdan konum olarak hiçbir ülkede olmayan artılarımız var ne kadar kullanamasak da. Doğası, tarihi güzel ancak ne yazık ki onları da düzgün değerlendiremiyoruz ve her geçen gün yok ediyoruz. Türkiye'min doğa harikaları, tarihi çok güzeldir ancak diğer ülkelerle karşılaştırınca hepsi ayrı güzel karşılaştırmak doğru olmuyor. Balkanlarda çoğu ülke, Almanya, İtalya, Hollanda, İsviçre, Fransa ile bir kıyaslama yapmam gerekirse hepsi birbirinden güzel o sebeple karşılaştırmam ancak bir şeyi karşılaştırabilirim adamlar tarihi eserlerini, alanlarını, yapılarını o kadar güzel korumuşlar ki. Bize çok yakın olan, bizden çok daha küçük ve gelişmemiş olan Kosova ile Makedonya'da dahi (özellikle Makedonya) tarihi eserlerini o kadar güzel korumuşlar ki hem osmanlıdan hem farklı zamanlardan kalan eserleri hem buram buram tarih kokuyor hem de yeni gibi asla zamana yenik düşmemişler. Arnavutluk'ta ise Tiran'ın sınırına kadar gidebildim şehir gezemedim yollardaydım doğalarını o kadar güzel muhafaza etmişler ki her yer yeşil ve doğa kokuyor Norveç'te dağlarda gezer gibi hissettiriyor. En çok bunlardan örnek vermemin sebebi hemen şurası bakınca uçakla 1 saat 10dakikada gidiliyor. En güzel yanı da korna, kavga gürültülerinin olmaması. Makedonya'nın başkentinde gece yürürken duyduğum tek gürültü bağıra bağıra küfür ederek konuşan türklerdi…

Ek olarak ismini hatırlamıyorum ama Antalya'da bir yere gittim o kadar güzel duruyordu ki her şey cennet gibiydi sonra ne oldu dersiniz (kanalizasyon sistemi eski tip bir yerde hepsi birikiyor makineyle çekip başka yere boşaltılıyor) o tertemiz şeffaf suya gelip kanalizasyon suyunu boşalttılar. Beynimden vurulmuşa döndüm.
 
Ülkemiz ekonomisi ve son zamanlarda çirkefleşen insanları dışında mükemmel bir yer. Avrupalı ve Amerikalı kişilerin Türkiye'yi tercih etmesinin sebebi sadece ucuz olduğu için değil, mükemmel bir ülke olduğu içindir. Şu anda parası olanlar için Türkiye yarı cennet sayılır.
 

Geri
Yukarı