Narkoz sonrası nasıl uyandırılıyor?

Özel hastanede mi devlet hastanesinde mi operasyon geçireceksiniz?
Özel olması lazım. Benim gitmediğim yer kalmadı. KBB için. Psikoloji diyenler oldu. Evlendirin diyenler oldu. Ya doktor ağzıma sarı iltihap akıyor diyorum Sen bana evlen diyorsun dedim sinirlendin çıktım o hastanelerden. Video kayıtlarını da aldım ağzıma aktığı zaman. Kanıt için. Tomografide hiçbir şey çıkmıyor çünkü. Ter temiz çıkıyor sinüslerim. İlginç durum.

Narkoz verince yavaştan başın dönmeye başlıyor, doktor soruyor zaten. Ondan sonra bir anda uyuyorsun. Uyandırırken sana sesleniyorlar duyuyor musun beni falan diye. Uyandıktan sonra kusma olabilir, bende oldu çünkü. Kan bile çıkabiliyor narkozu o şekilde atabilirsin, korkma. Kendine gelmen biraz sürüyor. Gözünün önünü göremeyebiliyorsun, çok halsiz ve uykulu oluyorsun. Korkulacak bir durum yok, için rahat olsun.
Gözünün önünü göremeyebiliyorsun. Bakın bu biraz korkutuyor :)

Görmesen boğuluyorum ben :)

Narkozdan korkma, 10'dan geriye sayıyorsun ve bir noktada farkına bile varmadan bayılıyorsun.

Bu normal bir uyku gibi olmuyor, resmen seni kapatıp açıyorlar. Aradaki hiçbir şeyi hatırlamıyorsun. Etkisi geçince konuşmaya falan başlayabilirsin ama o sırada bile baygın oluyorsun.

Sonra bir anda bilincin yerine geliyor, hiç bayılmadığını sanarak kalkıp yürüyerek gidiyorsun. Tabii yürüme kısmı ameliyata göre değişir.
Hocam benim için o kısımdan ziyade uyandırma ve uyanırken göz nasıl görüyor olması açıkçası :)
 
Ha bu arada. Narkoz öncesi, sonrası istemsizce ereksiyon olabilir.
Hmm...Sertleşme mi hocam?

Vurdukları insan beynini kurutan bir anda yaşamını durduran iğneler neler?

Yani narkoz dediğimiz şey? Çünkü narkoz sanırım venadan vuruluyor.
 
Merhaba. Burun ameliyatı olacağım. Ama bu narkoz etkisi nedir bilgim yok. Biraz da öksürük var. Ağıza iltihaplı akıntı oluyor bende. Son çare sanırım ameliyat. Artık doktor ne söylerse o olacak. Fakat hiç narkoz etkisi görmedim daha önce. Uyanamama gibi şeyler olur mu?

Technopat Seni Özleyeceğim. Elvede :)
Uyanamama gibi şeyler imkansız gibi bir şey. Narkoz verilmeden önce sağlık sorunun var mı ya da alerjin var mı diye bakılıyor. Alerjin varsa başka yöntemlerle hallediyorlar. Onun dışında insanı ayıltan çeşitli ilaçlar bulunuyor. Bunlara "uyarıcılar" diyelim. Yani uyanamadınız diyelim ki çok zor yani imkansız dediğim gibi, bu uyarıcıları size verdikleri anda %99,9 direkt ayağa dikilirsiniz. Korkmanıza gerek yok. Narkoz etkisini şöyle tanımlayım; 5 adet 70'lik gömmüş gibi oluyorsunuz. Efsane bir kafa yapıyor. Geçmiş olsun.
 
Daha önce kulak ameliyatı olurken narkoz verilmişti yatıyorsun ardından serumuna dozuna göre (ameliyat süresi) enjekte ediyorlar ne olduğunu anlamadan kendini ameliyat bitmis halde buluyorsun arada saniyeler varmış gibi geliyor yani. Ayildiktan sonra bir süre saçmalayabiliyorsun ancak o etki yavaş yavaş geçiyor. İlk uyandığında gözünü pek açamıyorsun etrafı algılaman biraz zor oluyor.
 
Daha önce kulak ameliyatı olurken narkoz verilmişti yatıyorsun ardından serumuna dozuna göre (ameliyat süresi) enjekte ediyorlar ne olduğunu anlamadan kendini ameliyat bitmis halde buluyorsun arada saniyeler varmış gibi geliyor yani. Ayildiktan sonra bir süre saçmalayabiliyorsun ancak o etki yavaş yavaş geçiyor. İlk uyandığında gözünü pek açamıyorsun etrafı algılanan biraz zor oluyor.
Güzel kafa yaşatıyor mu?
 
Sizin için sıkıntı olabilir hocam özel hastane şimdi hep bayan hemşire, asistanla dolu oluyor. 😂😂


Hemde ne güzel. :D
Bu arada mesela ölenler de oluyor burun ameliyatından ben YouTube'da baktım bir doktor konuşuyordu ve genelde diyordu ki, bizde mesela daha önce aynı hasta burundan ameliyat oldu diyelim ve aynı hasta yeniden tedaviden geçmeyip ameliyata giriyor ondan öldüğü açıklanmıştı. Bilemiyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı