Öğretmenim herkesin içinde bana "karaktersiz" dedi

Sıra bana geldi tam getirdim diyecektim ki "o karakterle o kafayla ödev yapacağını düşünmüyorum ama bakalım" dedi. Ben de ettiği laf üzerine "bu kadına ödev sunmaya değmez" diye düşünüp getirmedim deyip yerime oturdum. Kadın elimdeki USB belleği gördü ve sonrasında o lafı ettiği için getirmedim dediğimi anladı ve kısık bir ses tonuyla "emin misin" dedi. Ben de kafamı olumsuz diyecek şekilde salladım ve elimdeki USB belleği sakladım. Bunun üzerine iki sözlüme de 10 verdi(...)
Hoca yanlış etmiş olabilir ama verdiğin tepki tam bir ergenceydi ve anlamsızdı. Biz de bayılmıyoruz böyle hocalara, notların...
Umarım bu süre içinde yaptığı hatayı anlar ve benden özür diler
Öğretmen mi senden dileyecek? Kendisi hata yaptığını düşünüyor mu?
 
Anlat ailene hocayı köşeye nasıl sıkıştırır hoca da görür sende 😃 Birinin hakkına girmek bu kadar kolay mı? 10 girmekmiş. Böyleleri varken gençler yurt dışı hayali bile kuramaz.

Öğretmen mi senden dileyecek? Kendisi hata yaptığını düşünüyor mu?
Öğretmen hakaretler edecek, öğrencinin hakkına girecek ama öğrenci mi özür dileyecek? Her makamın bir ağırlığı var. Bu makamda gerekirse cumhurbaşkanı olsun bir saygısızlık varsa gerekirse özrü o dileyecek. Öğrencide hata vardır yoktur orasına karışmam fakat "Öğretmen mi senden dileyecek?" şeklinde yaklaşıma da ağır ol derim. Evet kardeşim, GEREKİRSE ÖĞRETMEN ÖZÜR DİLEYECEK.
 
Şaka gibi konuya gülen emoji atan arkadaş olmuş. Ben zorbalığa uğradığını düşünüyorum kardeşim he bu zorbalığın seviyesi düşüktür ya da yüksektir bunu tartışmayacağım. Diyeceğim şey gidip doğru bir üslupla müdür yardımcınız ile görüşüp durumu izah etmen ve ikiniz arasındaki sorunu çözmesinde yardımcı olmasını istemen olur. Yaşı büyük olanlar için söylüyorum böyle lise ya da ortaokul çağında olan kardeşlerimizin yorumlarına saçma emojiler atıp dertlerinin değersiz olduğunu hissettirmeyin. Bırakın yaşları ilerlediğinde bunu kendileri deneyimlesinler. Belki de gülüp geçemeyecek kadar ağır bir travma olacak bu olaylar onların içinde. Özelini açan insanlara "derdini seveyim" yaklaşımı yerine daha hassas bir yaklaşımla yaklaşmanız dileğiyle.

Müdür yardımcısıyla bahsettiğim öğretmen sürekli yan yana. Çok disiplinli bir okul da değil. Gidip söylesem yine bana zarar olacak. Velime söyledim o da "sen bir şey yapmışsındır da o lafı etmiştir" dedi onun üzerine tek kelime etmedim zaten biraz eski kafalı oldukları için. Beni çevremdeki insanlar tanır bilir nasıl bir insan olduğumu. Orada 1 aydır yüzünü görüyorum bir yanlışım oldu diye bana beni tanımadan etmeden karaktersiz demesi beni benim de tanımadığım bir insan olduğu için etkilemez gülerim hatta. Anlık bir sinirdi bugün bunu düşününce geçip gitti. Dediğim gibi sene sonuna kadar okul değiştirip yeni bir başlangıç yapmayı düşünüyorum. Bu süre içerisinde okuldaki hiçbir öğretmenin ders dışında yüzüne bakmayacağım.

Konu troll bence. O yüzden "hahaha" attım. Dalga geçmem zaten.

Evet dostum konu troll. Arada sırada dışarı çıkıp dünyada neler yaşanıyor diye bakmayı unutma. Sonra böyle sahte geliyor her şey. Bizzat deneyimledim tavsiyemdir.
 
Elinden bir şey gelmez. Hakkın olduğunu düşünüyorsan hakkını helal etme geç. Senin burada aldığın iki not ne yüzünü karartmana, nede kötü söz söylemene değmez. Fakat o iki not yüzünden geleceğini yakan insanları da sen düşünecek değilsin dostum.
 
2017'de yapılan ankete göre öğretmenlerin 80%'inin psikolojisi bozuk. Öğretmenlerin yüzde 80’inin psikolojik sorunları var Birde 2023'ü düşün sen. En az 90% vardır. Psikolojim bozuk diyor mesela bir çocuk. Sonra veli geliyor. Öğretmenin daha da bozuk diyor. Olaya bak. Sinirli olduğu için bu ihtimal daha yüksek.

Gelir yetersizliği sebebiyle psikolojik sorun yaşamaktan bahsediyor. Öğretmenlik mesleğini yermenin manası yok.
 
Gelir yetersizliği sebebiyle psikolojik sorun yaşamaktan bahsediyor. Öğretmenlik mesleğini yermenin manası yok.
Öğretmenler entelektüel sınıfa ait. Yani çoğu öğrenci düşmanılar. Benim öğretmenlerle ile ilgili yaşadığım deneyimler var. Fakat iki yüzlü damgası yerim muhtemelen. Öğretmenler benim gibi tipleri beğeniyordu. Fakat teoriye gelirsek aslında öğretmenler öğrenci düşmanı. Konu iyice siyasete giriyor (Medeniyet konusu bile siyasi.) ama solcular ve anarşistler öğretmenler konusunda haklı. Öznel yorumum bu. Kimse kabul etmek zorunda değil ve yanlış olabilir. Yanlış rekabeti öğretiyorlar. Bilinçsiz olanlar var. Bilinçli olup da düşman olan var. Mağdur olanlar öğrenciler. Ben ezilenlerden yanayım. Düzenleme: Bu fikirden bağımsız düşünürsem öğretmenlere karşı negatif bakmam. Pozitif bakarım (Çok pozitif bakabilirim.). Yani başka yerde öğretmenlere iyi bir şey demiş isem şaşırmayın. O fikrimden bağımsız düşünmeye çalışıyorum bazen. Diğer şeyler içinde geçerli.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı