Altılı masa eğitim politikaları yayınlandı

Vallahi Suriyeli biraderlere bakacağımıza çocuklarımız yesin.

Suriyelileri besleyeceklerine kendi çocuklarımız yesin. 50milyar dolar yakın para ödediler onlara depremde 84milyar dolar zarara uğradık diye ülke batacak diyor.

4+4+4'e ucube damgası vurup 5+4+3 getirmek hangi aklın fikri? Ne farkları var? Bir yenilik getiriyorsan ya harbi yenilik getir ya da sırf değiştirmiş olmak için değiştirme.

Yok ya futbola çevirdiler okulu 4-4-2 olsun. Defansa silva orta sabaha manè forvette Mbappé Kalede david de gea olsun.
 
13 sene eğitim işte, o da zorunlu olacakmış ya?
Öğrencilere malzeme alırken de ya okulun ya da kırtasiyelerin cebi doluyor, saçma işler.
İlkokulun zorunlu olmasının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünmemin sebebi insanlar okumasın kızlar okumasın gibi saçma düşünceler değil. Bunu düşünmemin sebebi bende ortaokuldayken sınıfımda dersle hiçbir ilgisi olmayan ve dersi sabote eden arkadaşlarımdı. Dersle hiçbir ilgisi alakası yok ama zorunlu olduğu için gelip insanları rahatsız ediyorlardı. Birçok okulda bu durum böyle.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4+4+4 yerine 1+5+4+3 getireceklermiş ama zerrece farkı yok. Yükseköğretim kurumları ve ÖSYM kaldırılacakmış ama ÖSYM hakkında tartışılıyormuş kesin değilmiş. LGS aşamalı olarak komple kalkacakmış. YÖK ve ÖSYM kalkınca sistem biraz düzelir ama yapılması gereken daha çok şey var bunlar yetmez. Bence her üniversite bölümü için ayrı sınav olmalı. Mesela ilahiyat için bir üniversite kendi din dersi Arapça vesaire sınav düzenleyip ona göre alım yapmalı. Programcılık için Python vesaire ve temel seviye matematik sormalı. Yazılım mühendisliği için ise C# C++ Java vs sorabilirler mesela. Her üniversite kendi sınav müfredatını yayınlar ona göre alım yapılır. DGS yerine de aynı sistem gelebilir her üniversite kendi dikey geçiş sistemini kurabilir. Sınav tarihlerini de üniversiteler kendi belirler. Böylece herkes doğrudan hedefi için çalışır. Yığılma meselesinin de direkt önüne geçilir. Sınavların devlet elinden yapılması cidden saçma geliyor bana.

Bence bir çocuğun süt ve kuru üzüm yemezse bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum o parayı saklayabilirler.
 
LGS'nin aşamalı olarak kalkması derken bu seneye etkisi olur mu?
Sınava seçimden sonra yaklaşık 20 gün kalıyor, bu sürede değiştirmek gibi bir saçmalık olmaz umarım.
 

Geri
Yukarı