İnceleme Gigabyte G24F-2

1682591204126.png


Merhaba, ben Turgineer! Birkaç gün önce Gigabyte G24F-2 monitör aldım ve şuan kullanıyorum. Satın almadan önce internette araştırmıştım ve bu monitörün F/P olduğundan tamamen emin oldum. Herşeyden önce, monitörde ölü piksel, ghosting ve ışık sızması ile karşılaşmadığımı belirtmek isterim. Monitörü kaçırmamanızı öneririm.
Ölü piksel testi:
IMG_20230920_203854.jpg


Işık sızması test (kamerayı olabildiğince doğru ayarlamaya çalıştım):
IMG_20230920_203707.jpg


Ghosting testi yapmaya çalıştım fakat olmadı. Cihazda ghosting yok fakat telefon kamerası bunun için yeterli değil:
IMG_20230920_114715_2.jpg

  • Monitör SS IPS panele sahip, sRGB değerleri gayet iyi. Hem TN hem de VA panel kullanmış biri olarak renklerin kalitesi çok hoşuma gitti.

  • S-uper S-peed olması sayesinde 1 MS tepki süresine sahip, genelde IPS paneller bu kadar hızlı değildir.

  • 165Hz standart, 180Hz ise OC tazeleme hızına sahip.

  • AMD FreeSync Premium bulunuyor. Aktifleştirmek için DP kablosuna gerek yok.

  • "HDR Ready" var fakat iyi çalışmadığı söyleniyor, belli bir fiyat altındaki monitörlerde HDR zaten pek kaliteli çalışmaz.
    • *Henüz yeni bilgisayar almadığım için sadece 120Hz'i deneyebildim ve HDR'a kendim bakamadım.
      • **Yeni bilgisayar aldım, 180 Hz ve HDR'ı deneme fırsatı buldum sonunda. Şunu söylemeliyim ki, HDR açıldığında IPS'in renk avantajı tamamen gidiyor, renkler aşırı soluklaşıyor.

  • Monitörün ekran ayarlarını OSD Sidekick (sorunlu) ya da Gigabyte Control Center ile monitörün arkasındaki tuş yerine, bilgisayardan ayarlayabilirsiniz. Bunun için kutudan çıkan Type-B kabloyu bilgisayar ile monitöre takmalısınız.
1699025403880.png


Kullandığım ayarlar:
1699025711082.png


Monitörün kendi menüsü ise bu şekilde:
IMG_20231103_183742.jpg


 
Son düzenleme:
180 kullanabilirsiniz, bir zarari olsaydi firma OC ozelligini koymazdi. 180 varken 165 kullanmak ne bileyim. Bu arada bunu soylemisken 1 hafta sonra falan olu piksel cikmisti 1 tane. :D belki OC acip kullandigimdandir ama sanmiyorum daha once vardi ve ben fark etmemis olabilirim.

Paylasirim ama hangi ayari paylasayim? Ben FPS modunda kullanıyorum.

Renk ayarı olsun konstrat olsun gerçekçi ve göz yormayan bir ayar arıyorum
 
Renk ayarı olsun konstrat olsun gerçekçi ve göz yormayan bir ayar arıyorum.

Açıkçası FPS moduna alin ve parlakligi yukseltin gerçekçi ve parlak olur ama goz yorabilir. Benim cok detayli degil.
 
Bu arada bunu soylemisken 1 hafta sonra falan olu piksel cikmisti 1 tane.
Ben monitörü 2 gün kullandıktan sonra yer olmadığı için kutusuna geri koymuştum, ilk baktığımda ölü piksel yoktu fakat içime kurt düştü.
 
Ben monitörü 2 gün kullandıktan sonra yer olmadığı için kutusuna geri koymuştum, ilk baktığımda ölü piksel yoktu fakat içime kurt düştü.

İnşallah yoktur illa cikacak diye bir şey yok. Olu piksel var ama ben takmiyorum cunku 1 tane olsa ne olmasa ne? Bir de asagi tarafa dogru cikmis.
 
Olu piksel var ama ben takmiyorum cunku 1 tane olsa ne olmasa ne?
Yani 3.800₺'ye 180Hz/IPS monitör bulmak çok zor zaten, çıksa bile görmezden gelmeye çalışırım. :D
 

Eki Görüntüle 1756493

Merhaba, ben turgineer! Birkaç gün önce Gigabyte G24F-2 monitör aldım ve şu an kullanıyorum. Satın almadan önce internette araştırmıştım ve bu monitörün F/P olduğundan tamamen emin oldum. Her şeyden önce, monitörde ölü piksel, ghosting ve ışık sızması ile karşılaşmadığımı belirtmek isterim. monitörü kaçırmamanızı öneririm.

Monitör SS IPS panele sahip, sRGB değerleri gayet iyi. Hem TN hem de VA panel kullanmış biri olarak renklerin kalitesi çok hoşuma gitti. S-uper s-peed olması sayesinde 1 ms tepki süresine sahip, genelde IPS paneller bu kadar hızlı değildir. 165Hz standart, 180Hz ise OC tazeleme hızına sahip. AMD FreeSync premium bulunuyor. "HDR ready" var fakat iyi çalışmadığı söyleniyor, genelde $1000 dolar altındaki monitörlerde HDR pek iyi çalışmaz.

*henüz yeni bilgisayar almadığım için sadece 120Hz'i deneyebildim ve HDR'a kendim bakamadım.


Açtığınız konu ve incelemeniz için teşekkür ederim, alırken bayağı yardımcı oldu. İlk kez 60Hz'den 165Hz'ye geçtim ve resmen çağ atladım. Bende 1 tane ölü piksel çıktı açıkçası rahatsız etmediği için takılmadım. Genel olarak güzel bir monitör alacaklara şimdiden hayırlı olsun.
 
Bende başlığınızdan sonra bu monitörü takip etmeye başladım, eğer tekrar indirim görürseniz etiketler misiniz?

Şu an İtopyada 3.900₺ civarı kaçırma bence 5.000₺ üzeri olabilir çünkü indirime 5.000₺ fiyatındayken girmişti

Bu hafta salı günü sipariş vermiştim. Dün kullanmaya başladım ve gayet memnunum. Ama sanki biraz gecikme var gibi monitörde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı