Android vs iPhone

Peki ya f/p olarak hangi taraf daha önde sizce? Bana kalırsa Android, Xioami Redmi Note 10 Pro kullanıcısıyım ve f/p nin vücut bulmuş hali olduğunu düşünüyorum telefonun.
 
Peki ya F/P olarak hangi taraf daha önde sizce? Bana kalırsa Android, Xiaomi Redmi Note 10 Pro kullanıcısıyım ve F/P'nin vücut bulmuş hali olduğunu düşünüyorum telefonun.

Bende öyle düşünüyorum. Android derim. Apple hep amiral gemisi çıkartıyor. Oysa Android üreticileri hem amiral gemisi hem orta segment hem de giriş segment üretiyor.
 
Baktığımız zaman Android dünyasında milyon tane marka var. İsteyen herkes Android cihaz üretiyor ama İOS öylemi değil tek elden ve sadece tek markada ve Android ne yaparsa yapsın İOS her zaman kazanıyor.
 
Apple kalitesi yadsınamaz bir gerçek elbette ancak fiyatlatı gördükçe kendisinden soğuyorum maalesef.

Maalesef öyle.

Baktığımız zaman Android dünyasında milyon tane marka var. İsteyen herkes Android cihaz üretiyor ama iOS öyle mi değil tek elden ve sadece tek markada ve Android ne yaparsa yapsın iOS her zaman kazanıyor.

O sırada Microsoft...
 
Performans 2 sene içinde sönüyor. Yani birkaç sene sonra tekrar telefon almanız gerekecektir, aynı şeye geliyor gibi.
Bu sorun telefon güncellendikçe ortaya çıkıyor diye biliyorum. Şuan yeni güncellemeleri yapmıyorum ve tahminimce 2 sene kadar daha uzun ömrü olur telefonun.
 
Android ile iOS karşılaştırırken özellikle J7 kullanıp IPhone'a geçtikten sonra 'Android çöp' diyecek kadar aklımızı yitirmiş olmamamız gerekir. Öncelikle bir tarafta açık kaynak kodlu ve binlerce farklı amaca hitap eden cihazda çalışan bir işletim sistemi varken diğer tarafta sınırlı sayıda cihaz için optimize edilen bir işletim sistemi var. Eğer ki iPhone vs Android diyeceksek ve özellikle stabiliteyi konuşacaksak Android kısmında ele almamız gereken cihazlar Samsung gibi 3. parti arayüz kullanan cihazlar değil doğrudan saf Android ile gelen pixel, nexus ve Android One cihazlar olmalı.
Eskiden ben Android'in çok daha özgür olduğunu savunurdum, günümüzde ise pek çoğumuzun paralı stream servisleri kullanması sebebi ile bunun çok da bir önemi bence kalmadı. IOS'un bana göre elinin en kuvvetli olduğu taraf bas çek fotoğrafçılığı, Android'de halen manuel müdahalede bulunmuyorsanız iOS tarafı kadar iyi bir kamera deneyimi bulamayabiliyorsunuz. İnsanlar Apple kalitesi diyor ancak iPhone 11'de, iPhone 7-8 gibi cihazlarda giriş orta segment Android cihazların bile daha gerisinde ekranlar kullanıldı. Her iki tarafıda göz ederken bence fanboyluğu bir tarafa bırakıp bütçe ve beklentilerimizi gerçekçi bir şekilde ortaya koymalıyız. Bana görede iPhone 14 Pro çok güzel bir cihaz ancak yarı fiyatına S23 varken fiyat performans noktasında ve ülkemiz şartlarında ben tercih etmezdim. Elbette gidip Amerika'da çerez parasına taksitle alıyor olsam o zaman düşünmeden iPhone derim.
 

Geri
Yukarı