Anayasayı çiğneyip seçime katılan adamı değil, halkı değil, Kemal'i linçleyeceksin
Kemal ne diyormuş? Oynat bakalım:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha aynı göreve aday olmasına neden sessiz kaldığını anlattı. fazla oku Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field) Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, İzmit’te bir...
www.indyturk.com
Kemal Kılıçdaroğlu bu açıklamayı yaparken İYİ Parti, Zafer Partisi, Memleket Partisi; YSK önüne gidip itiraz dilekçelerini veriyordu.
Yok muydu? Yavaş, İmamoğlu gibi halkta karşılık bulan birini aday yapsalardı büyük ihtimalle ilk turda alırlardı ama Kılıçdaroğlu'nun halktaki karşılığını, hatta kimi partililerde bile karşılığını görüyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Bunu şimdi değil aday olduğu ilk gün söyleyecektiniz.
Aday olmadan önce bas bas bağırıldı "Kılıçdaroğlu aday olma" diye, hatta
adayolmasin.com diye bir site bile açıldı (adaylığının ilanından sonra kapandı tabii). Peki, demokrat olma iddiasındakiler ne yaptı? Oynat bakalım:
Kemal Kılıçdaroğlu yabancı devlette olsa katıldığı tüm seçimleri farkla kazanırdı. İyiler hiçbir zaman kazanamaz.
Yabancı bir devlette Canan Kaftancıoğulu, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Taşkın, Nuşirevan Elçi gibilerini Atatürk'ün partisine doluşturursan ve Kavala, Demirtaş gibilerine selam gönderirsen herhalde canına okurlardı, partine de sıfır çektirirlerdi.
Siz adayına göre mi oy veriyordunuz? Önceliğimiz Erdoğan'dan kurtulmak sanıyordum.
Amaç Erdoğan'dan kurtulmaksa halkta karşılık bulan bir adayı öne çıkaracaklardı ki bunun örneğini 2014 seçimlerinde gördük. O seçimlerde Erdoğan kaç oy aldı, İhsanoğlu kaç oy aldı?
Halkta karşılık bulanı aday yapmak yerine halka bir adayı dayatıp "tıpış tıpış sandığa gideceksiniz" derseniz 2014 seçimleri başınıza gelir, nitekim öyle olmuşa benziyor da.
Halkın hala çoğunluğu malum'a oy vermekte, yurt dışı oylarının çoğunluğu da malum, mülteciler de aynı şekilde.
Bu gibi şeylerden sonra hala muhalefet adayını suçlamak da ne bileyim.
KK elinden geleni yaptı. Bu seçimin suçlusu halktır.
İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırın. Depreme, ekonomiye, sığınmacılara rağmen neden kazanılamadığının suçunu ona buna atmak yerine parti içerisinde bir sorgulayın bakalım "Nerede yanlış yaptık biz?" diye.
Bir sınavda başarısız olursanız siz başarısız olursunuz, "arkadaşım şöyle yaptı, böyle etti" demezsiniz.