Ailemin beni anlamaması

Adamın 1 aylık maaşı 800 TL. Köle mi çalıştırıyor belli değil.
Kanka bunlar soğan ekmek yeriz vazgeçmeyiz tayfadan işte, abi su içme evden gel iç ne su içiyorsun diyen insanlar patron olup, ''çıraklık'' öğretince belli oluyor. Zaten bunu destekleyen biri de o kafalardadır. Fazla ciddiye almamak lazım.
 
Babamin arkadaşının yanina ise girdim para falan konusulmamis her neyse. Ters ters konusmalar bagirmalar emir vermeler havada ucuyor. İs sahibinin tek yaptigi koltugunda dizi izleyip emirler vermek.

Gün sonunda haftalığın 200 TL dedi sabah 8 akşam 9 ve meslek öğrenmelik bir durumda yok getir götür işi.

Fiyati duyunca beynim durdu eve geldigimde ise gitmem dedim kiyamet koptu. Bana ismi begendireceklermiş de babamin yuzunu egiyormusum da annem soylenmeye başladı. Siz bir şey söyleyin ya kafayi yiyeceğim sinirden cok doldum.

200 lira ne bir hamburger gelir o paraya o işveren benim karşıma çıkacak bir de.
 
Bir de 200 TL. Yani gün geçtikçe daha çok eriyen değer kaybeden Türk lirasından bahsediyoruz. Pek bir işe yaramıyor günümüzde.
Hayatı zorluğu böyle öğrenemez. Sevdiği bir işe girse yine öğrenir. Ama bunda ancak köle nasıl olunur onu öğrenir. Doğru düzgün çalışacağı ve iyi maaş alacağı bir işe girse daha iyi olur.
 
Adam sokakta dilencilik yapsa daha fazla para kazanır.

Olayın para olmadığını hala anlamamışsın, yazık. Bazı ailelerin idealleri vardır, çocuğu erken yaşta hayata atılsın isterler, bu durumda çocuğunun kazandığı para umurlarında olmayabilir. Çünkü bu süreçte edineceği tecrübe herhangi bir maddiyattan daha önemli olabilir. E tabii nereden bilecek Münih çocuğu? Sen gelmişsin hala burada boş hümanizm yapıyorsun. Komik gerçekten.
 

Geri
Yukarı