Steam'in kararını doğru buluyor musunuz?

Kötü bir şey yaptı ama kurdan daha çok VPN ile kendilerini TR de gibi gösterip çok ucuza oyun alıyorlardı örnek vermek gerekirse bir oyunu sadece abonelik ile oynayabiliyordunuz (adını hatırlamıyorum) normalde 15 dolar abonelik fiyatı vardı ama TR de 3 dolar civarında bir fiyat yapıyordu bunun gibi olaylarla başa çıkamayınca sorunu kökten çözdüler herkes aynı şeyi yapardı burada Steam ile ilgili problem yok.
 
Şu an bile hala biz daha ucuz oluyoruz o ülkelere göre. Orada 70 USD olan oyun bize 35-40 USD gibi bir fiyata sunulacak, TL fiyatları kalsaydı 35 USD'den de ucuz oluyordu bize. Bu yüzden o ülkelerdeki kişiler 70 USD yerine bizden çok daha ucuza alıyorlardı.
 
Sorun sadece dalgalanma değil, farklı ülkelerdeki insanlar Türkiye daha ucuz diye kendi ülkeleri yerine bizim fiyatlarımızla alıyorlardı. Bu da Steam'in zararına olan bir şeydi, bu yüzden yaptılar.
20 Kasım'dan sonra da oyunlar yarı yarıya ucuz olacak hala. Bu sorunun önüne geçilmez bu şekilde.
 
VPN mevzusu 20 Kasım'dan sonra engellenecek mi?
@TunaBoyraz

Özel fiyatlandırma devam edecek ama eskisi gibi olmayacak örnek: 70 dolarlık oyun biz de 55 dolar olacak ayrıca bu birazda oyun yapımcılarına bağlı TR'ye hiç indirim yapmayadabilirler.
Yabancılar fiyat farkı az olduğu için (yabancılara göre az) vpn gibi şeylerle uğraşmayacaklar.(bazıları tr de banka hesabı bile açıyordu)
 

Geri
Yukarı