SA:MP - Vendetta Roleplay'a ne oldu?

Açılırsa birçok sunucunun fişi çekilir. Ana sayfanın görseli farklıydı, değiştirmişler. Boş birşey için açacaklarını sanmıyorum bu defa sunucu adına birşeyler yapıyor olabilirler. Hiçbir sunucu Vendetta'nın havasını ve atmosferini yansıtmıyor, açıldığı anda yeni bir devrim yaratır.
 
Açılırsa birçok sunucunun fişi çekilir. Ana sayfanın görseli farklıydı, değiştirmişler. Boş birşey için açacaklarını sanmıyorum bu defa sunucu adına birşeyler yapıyor olabilirler. Hiçbir sunucu Vendetta'nın havasını ve atmosferini yansıtmıyor, açıldığı anda yeni bir devrim yaratır.
Her ne olursa olsun SAMP TR'nin artık tamamen bittiğini düşünüyorum. Anlık oyuncu sayısı 100-150'yi görmüyor çoğu sunucuda. Vendetta açılır, açılışta gene 300-400 rahat görür. Sonra yavaş yavaş 100 altına kadar düşer.
 
SAMP Türkiye'de bir kaç drama yaşandı. Zamanında Vendetta Roleplay'in isim haklarının patenti alınmadığından dolayı Dots(LC:RP'nin sahibi) Vendetta Roleplay'in isim haklarını Türk patent ve marka kurumundan satın aldı ve sunucusunun ismini Vendetta : Liberty Stories olarak değiştirdi. Ne kadar etik olduğu tartışılır fakat Vendetta'nın ekmeğini yemek ve geçmişinden yararlanmak isteyip başarısız oldu. Sunucu yaklaşık bir ayın ardından dün gece 23:06'da kapatıldı.

Bu olaylar Vendetta ekibinin gözünü tekrardan SAMP'a çevirmesine sebep oldu ve Manifesto(VC:RP'nin sahibi) gibi isimlerle görüşmesine neden oldu. Vendetta açılabilir fakat açılsa da eski ihtişamlı günlerine asla dönemez. Vendetta ilk dönemde arz görse bile daha sonrasında sadece klasikleşmiş ve sade olan eski SAMP'i seven oyuncular oynar ve bir süre sonrada gelir kaybından dolayı kapanır.
 
SA:MP Türkiye'de birkaç drama yaşandı. Zamanında vendetta Roleplay'in isim haklarının patenti alınmadığından dolayı dots(LC: RP'nin sahibi) vendetta Roleplay'in isim haklarını Türk patent ve marka kurumundan satın aldı ve sunucusunun ismini vendetta: Liberty stories olarak değiştirdi. Ne kadar etik olduğu tartışılır fakat Vendetta'nın ekmeğini yemek ve geçmişinden yararlanmak isteyip başarısız oldu. Sunucu yaklaşık bir ayın ardından dün gece 23:06'da kapatıldı.

Bu olaylar vendetta ekibinin gözünü tekrardan SA:MP'a çevirmesine sebep oldu ve manifesto(vc: RP'nin sahibi) gibi isimlerle görüşmesine neden oldu. Vendetta açılabilir fakat açılsa da eski ihtişamlı günlerine asla dönemez. Vendetta ilk dönemde arz görse bile daha sonrasında sadece klasikleşmiş ve sade olan eski SA:MP'i seven oyuncular oynar ve bir süre sonra da gelir kaybından dolayı kapanır.

Manifesto da Dots'un bu hareketine tepki gösterdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açılacak olsa şimdiye kadar açılırdı diye düşünüyorum, isim hakları ve patent konularından kaynaklı olarak aktif tutuyor olabilir ana sayfayı. Oyun modu ve VDS ortamını yaratması Aykut gibi birisi için yarım saatlik bir iş. Söz konusu sunucu açmak değil sanırım, ve bir miktar sunucunun kapanmasında İskenderin de payı var. Aykut yeni bir ekip ile bu işi yaparsa aktifleştirme ihtimali olacağını düşünüyorum.

SQL'i temizleyip sıfırdan bir başlangıç, aktif bir senaryo ve kaliteli bir ekip ile şu an çok net 200-300 oynatır, bot sunucuların fişini çeker.

13 yılımı bu sunucuya verdim, Aykut'un en büyük hatası, aktif bir senaryo ilerletememesi, herkesin kendi başına bir döngü içine girme çabası ve en başta aldığı adminler. SugarDaddy gibi adamların döneminde sunucu da oynamış birisi olarak sunucunun kapanmasına yakın aldıkları adminleri görünce gerçekten çok üzülmüştüm. Kişisel olarak hiçbirisini tanımam ancak ne Roleplay ne sunucu yönetimi adına bir şey bildikleri yok tek başarabildikleri şey padişahım çok yaşa oldu.

 

Geri
Yukarı