Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği aynı mı?

Zeynelkrks

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2017
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar, Seneye 8'e geçeceğim ve TEOG var. Ben kendime bir hedef seçtim Yazılım Mühendisliğini seçtim Ama Ne demek bu Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği ile Yazılım mühendisliği aynı mıdır farklılıkları nelerdir ?
Benim Yazılımı mühendisliğinden kastettiğim sadece yazılım ve programlama diğer bilgisayar donanımları değil yani sadece yazılım ve programlama, bana bu konuda yardım olacak bilgili kişilerden yardım istiyorum Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arasındaki farkları bilmiyorum herkesin kafasından farklı bir ses çıkıyor. Ama ortak söyledikleri birşey var, Türkiye'de yazılım mühendisligi bölüm içerikleri bilgisayar mühendisliği bölüm içeriklerine çok fazla benziyor(istisnalar vardır tabii) bu konuda Bilgisayar Kavramları adlı kanalı izlemenizi öneririm.
 
Bilgisayar Mühendisliğinde "bilgisayar" denen cihaz o microsoft tarzı bilgisayarlar değildir, bilgisayar mühendisleri bu gibi şeylerle ilgilenir:
25.jpg


Ancak Yazılım Mühendisi bilgisayar yoluyla yazılım kodlarını kullanarak bir program yazmaya, geliştirmeye, oyun yazmaya çalışan kişilere denir.

(Hatam varsa düzeltin)
Umarım yardımcı olabilmişimdir :]
 
Bilgisayar mühendislerinin asıl işi elektronik devrelerdir, yazılımıda buna bağlı olarak öğrenmek zorundadırlar.

Yazılım mühendisleri ise sadece yazılımla uğraşır, elektronik devrelerle normalde ilgilenmez.

Tabi şu an ülkemize baktığınızda, büyük firmalarda yazılım işini hep bilgisayar mühendisleri yapar. Sebebi yazılımcı boşluğundan kaynaklanmıştır.

25 yıl önce bilgisayar mühendisi çok azdı, yazılımda boşluk olunca lise mezunu ve yazılımla alakası olmayan dallardan mezun olan üniversite mezunları yazılım mesleğini yaptılar.

Ancak bilgisayar mühendisliği bölümü üniversitelerde bollaşıp çok mezun vermeye başlayınca, yazılımcı işlerini bilgisayar mühendisleri doldurmaya başladılar.

Son 10 yılda ise, üniversiteler yazılım bölümleri açmaya başladılar. hali ile zamanla bilgisayar mühendisleri yazılım bölümünden çekilmek zorunda kalacaklar ve yerlerini yazılım mühendisleri alacak. Bilgisayar mühendisleri ise daha teknik konulara kaymak zorunda kalacaklar.

Bilgisayar mühendisleri gelince, diğer bölüm mezunları yazılım işinden çekilmek zorunda kaldılar.
yazılım mühendisleri gelincede bilgisayar mühendisleri çekilmek zorunda kalacaklar.

Ben hepsi ile beraber uzun yıllar büyük şirketlerde çalıştığım için biliyorum.

Yazılımı en iyi yazılım mühendisi yapmak zorundadır. tabi her okulun mezunuda aynı kalitede olmuyor. Pek çok ünlü okul mezunu ile çalıştım, hiç birini işe almazdım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı