Babamdan nefret ediyorum

Lise son sınıfım. Adam çalışmayı sevmiyor kardeşim. Anca gezeyim tozayım diyor yani. Çocuklar ne yer ne içer düşünmez öyle çok sıkıntı etmez yani en azından ben öyle gözlemliyorum. Benim yaşadığımı yaşasasınız hak verirdiniz. Hani bazı babalar vardır evde karısını, evladını döven huzur koymayan. Buda dövmeyen ama huzur koymayanlardan. Annem hastalandı kışın aylarca hastaneye gittik bir kere olsun da ben götüreyim demiyor adam hiç bir zorluğa gelemiyor.
Nasıl geçiniyorsunuz?

Son bir şey daha demek istiyorum. Adam gitmiş kendine S3 almış benim kendime ait telefonum yok ve bilgisayarım'da yok iken. Ben onun yüzünden pc ve telefonumu sattım. Yaptığına bak ya yemin ederim bıktım abi. Aha gece'nin 3'ünde mal pazarına gidecem çay satacam. Bana da yazık yeminle abi ya.
O zorluğu bilirim. Sabret diyeceğim fakat tesir etmeyecek. Ayrı bir yere çıkabilsen keşke.
 
Valla dostum bana sorarsan git yüzüne söyle her şeyi. Belki azcık bir vicdanı varsa vazgeçer bu davranışlarından. Baktın olmadı aynı evde yabancı gibi olun. Bu da olmazsa pek bilgim yok ama yetkililerle görüşmeye kadar gidebilirsin. Anlıyorum seni. Ben de baba konusunda şanslı birisi değilim. Aile yakınınız falan yok mu size yardımcı olabilecek? Yani en azından ben böyle yapardım.
 
Lise son sınıf üniversiteye iyice çalış iyiye git sonra çalışmaya ve ev tutmaya bak, arada bir gelir. Anneni ziyaret edersin onun dışında onun eline bakmazsın. Tek çaren okumak!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene sınava çalışmam gerek ama bu adam yüzünden bakabilir miyim bilmiyorum da yakındır döverim.
Kaba kuvvetle bir sonuca varamazsın. Babanın karşısına son bir kez çık ve aklından geçen her şeyi söyle tabi saygı çerçevesinde. Baktın laf anlamıyor babanı, babalık görevini yerine getirmiyor diye şikayet edebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok pislik bir durum, aşağı yukarı aynısı da bende var. Kardeşin falan varsa ortaklaşa ev masraflarını götürürsünüz yoksa bence babanı bir psikoloğa götürmelisin bir hastalığı olabilir. veya 18 yaşına girmemiş bir evlatlık alın ister iş hayatına atılır ister okur okursa da sana bir arkadaş olmuş olur. Bir de bilgisayar durumunu o kadar büyütme derim çok şey kaybetmiş sayılmazsın, bir yolu olmalı emin ol her zaman vardır ya bir yol bul ya da bir yol aç hiç değilse bir yere gir emek ver üstlerinle aranı iyi tut müdür ol 1 yıl sonra 2500 TL civarı bir maaşla işleri kolaylama şansın olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki daha kötü. Aslında baba olarak kabul etmek gelmiyor içimden. Bir insan neden karısından nefret eder? Hemde hiçbir neden olmadan? Hayır onu geçtim karından belki nefret ediyorsundur, yine çok aptalca birşey çünkü karın o ama, karının mezardaki annesinden, babasından ne alıp veremediğin var? Veya kendi karının kardeşiyle ne alamadığın var? Sana birşey yapmış değil ve ana bacı saydırıyorsun ona.
Bir gün hep beraber annemin kardeşine misafirliğe gittik. Tabii ki de gittiğimizi söyledik o şahısa ama oralı olmadı. Yatmış TV izliyor. Bir şey demedim. Neyse gittik işte geldik falan. Bütün apartmana şova başladık. İnsan gibi konuşmak yerine bağırıyor falan. Nedeni neymiş? Siz oraya gittiniz ama bana söylemediniz?! Sonrasını biliyorsunuz. Dayak falan işte.
Bizle ilgilenmiyor bile. Çok sıcak bir ilde yaşıyoruz. Geçen yaz bir kez bile klimayı açamadık. Nedenini bizde bilmiyoruz. Bizimki umursamayan tiplerden. Bir soru sorarsın oralı olmaz. Geçen yaz bize oldukça fazla misafir geldi ve o sıcakta eridiler resmen. Bazıları gitmek için yalvardı resmen. Bakın bir insan yüzünden hem apartmana hem de akrabalarımıza rezil olduk.
Bu arada hiç para vermez bize. Hiçbirini bir yere götüremedik. Eve kapalı kaldı bize gelen herkes. Şu an hiç kimse bir daha bize gelmek istemiyordur herhalde. Zaten belli de bu yaz hiç kimse gelmedi.
Çok uzun oldu ama bu son paragraf. En kötüsü. Bunu daha hiç kimseye söylemedim. Anneme bile, o yüzden burada da yazabileceğimi sanmıyorum. Ama bilin ki bana çok kötü bir şey yaptı ve hayatım boyunca bundan kurtulmam mümkün değil. Daha çok gencim ve ilerideki hayatımın kötü olacağı gerçeğine katlanamıyorum.
Neyse cidden çok uzun oldu. Ama bilin ki en çok ben nefret ediyorum babamdan içinizde. Adamda her iş var. Bir de üstüne namaz kılıyor güya şerefsiz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı