Bu ülke için askerlik yapılır mı?

CHRİSTİSKİNG

Attopat
Katılım
28 Aralık 2025
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Arkadaşlar MSÜ sınavına gireceğim. Ailrm eğer kazanırsam asker olmamı istiyor. Benim de küçüklükten beri hayalim. Geçen senenin sorular basit geldi. Büyük ihtimalle kazanırım gibime geliyor ama yani ne bileyim mülakatı da geçtim diyelim. Öncelikle bu ülkeye ve insanına dair umudum 0. Hükümetin ve devletin bu ülkeyi düzelteceğine dair umudum da 0. Üstüne terör başıyla antlaşma yapılıyor. Yani yarın bir gün ölsem mesela bu vatan için hepsi boşa gidecek gibime geliyor. Ama bir yandan da bu meslek hayalimin mesleği çocukluğumdan beri hayal ettiğim meslek. Bu düşünce gerçekten çok canımı sıkıyor. Siz bana ne önerirsiniz?
 
Düşünceni anlıyorum ama asker de olsan polis de olsan emir kulusun sana doğru yanlış mı fikrin kararın sorulmyacak ne denirse onu yapacaksın bunu bilerek kararını ver.
 
Bir şeyi sorgulamak yanlış mı?
Kesinlikle yanlış değil, bunu kastetmek istemedim. Askerlik diğer mesleklerden farklı. İnsanın içinden gelmiyorsa kesinlikle yapamayacağını düşündüğüm bir meslek. Yazdıklarına bende katılıyorum. Ama bu düşünceler ile gittiğinde emin ol çok pişman olacaksın.
 
Kesinlikle yanlış değil, bunu kastetmek istemedim. Askerlik diğer mesleklerden farklı. İnsanın içinden gelmiyorsa kesinlikle yapamayacağını düşündüğüm bir meslek. Yazdıklarına bende katılıyorum. Ama bu düşünceler ile gittiğinde emin ol çok pişman olacaksın.
Hocam çok haklısınız dediklerinize katılıyorum. İçimden de geliyor fakat durum yani çok kötü.

Asker olarak bu düşünceler içinde kendini yer bitirirsin, ülkene fayda sağlamak istiyorsan yönetime girmeye çalışman en doğrusu.
Eğer asker olmazsam yurtdışına kaçıcam. Planlar o yönde.
 
Ben şu an da askerim ama ne oldu? Psikolojik sıkıntılar, finansal sıkıntılar. El alemin adamı tarafından en ufak şeyde bir sürü laf işit vb vb. Yani kısaca yapılmaz.
 
Yaklaşık 20 dakika boyunca ne yazsam karar veremedim. Küçüklüğünüzden beri hayalinizmiş. Muhtemelen televizyon dizileri ve benzer şeylerden dolayı olmuştur. Bilmem kaç yüz tane yapım var çünkü. 2017'de başlayan Söz vardı. 2012'de Dağ filmi çıktı. 2010'da başlayan Şevkat Tepe, Kurtlar Vadisi falan falan. Propagandaya düşme.
 
Sen asker olunca senelerce dağda savaşacağını falan mı sanıyorsun? Kendi ekmeğini düşün, parasını düşün. Geri kalanı seni ilgilendirmemeli. Askerlik çok iyi meslek.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı