Simulasyon Teorisine Farklı Açıdan Bir Bakış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simulasyon teorisinden süper yerlere gelmiş konu. Tebrikler.
Çokta uzaklaşılmadı konudan bence :D Dünyanın simülasyonu ve tanrı kavramı konuşuluyor. Dünya işin içinde olunca insan, tanrı işin içinde olunca din giriyor. Din ile beraber ben arkadaşın simülasyon teorsine katıldığımı açıkladım. Ama yazılanları okuduysan düşünmeye ve tartışmaya çok kapalı olunabiliyor.
 
Bu konuda saygı gösterebilirim. Ama terör algısı maalesef yanlış bir bakış açısıdır. bir gurup düzene karşı çıkar. Bu girişiminde başarılı olursa kahraman olmazsa genelde terörist olur. Bakış açısına göre ve neyi savunduğuna göre değişir. Örneğin klasik herkesin bildiği bir hikaye vardır ya Adolf Hitler çocukken tren ezecekmiş. Yaşlı bir adam onu kurtarmış. Bakış açılarına göre değerlendir. Yahudilere yapılan onca eziyete o yaşlı adamın hamlesi neden oldu. İnsanlık açısından bu adam kötüdür diyebilir misin? veya o adam gayet temiz bir niyetle yardıma ihtiyacı olan bir çocuğa yardım etti. Bu adama iyi diyebilir misin yaptığı hamle yüzünden kaç insan işkence ile öldü. Yine yahudilerden örnek oldu ama anlatmak istediğim orada Hitler ve yaşlı adamdı. İyi kötü göreceli kavramlardır. Bana iyi olan sana kötü olabilir. İnsanları bu şekilde yargılamayın. Yargılamak tanrının yapabileceği bir şey. :)
Saygı gösterdiğin için ayrıca teşekkür ederim, masum insanları katledenlere terörist demek az gelir bence.
 
Yok ya terör falan gördüm ben orada. Karman çorman olmuş sanki.
İyi kötü kavramlarından örnekleme yapılırken ve maalesef dinden bahsederken Yahudilik konusu açılınca arkadaş öyle bir ibare kullandı :D
 
Yok ya terör falan gördüm ben orada. Karman çorman olmuş sanki.
Terör yok arkadaşlardan bir şey rica ettim sağ olsunlar saygı gösterdiler. Aman birde teröre girmeyelim yoksa ucu bucağı gelmez bu konunun zaten daha yazmayacağım sıkıldım vallahi. Allaha emanet olun.
 
İnkâr edenler, Beni bırakıp kullarımı veliler edindiklerini mi sandılar? Gerçekten Biz cehennemi kafirler için bir durak olarak hazırlamışız. (Kehf Suresi, 102)

Yardım görürler umuduyla, Allah’tan başka ilahlar edindiler. (Yasin Suresi, 74)

Hayır, onlar kıyamet-saatini yalanladılar; biz kıyamet saatini yalan sayanlara çılgınca yanan bir ateş hazırladık. (Furkan Suresi, 11)

Göklerin ve yerin sırrı Allah’a aittir”(Şura suresi ayet 12)

O Allah ki, yarattığı her şeyi güzel yapmıştır…” ( Secde, 7 )

Ayrıca Allah, evrendeki yarattığı her varlığa yapacağı işe uygun yapı, biçim, özellik ve yetenek vermiş; boş ve yersiz hiçbir şey yaratmamıştır Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır “Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah’tır Allah, bunları boş yere yaratmamıştır O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor” (Yunus suresi, 5)
Kur-an ile çelişiyorsun şu dediğinle.

Bazı amellerin kaderi değiştirebileceği söyleniyor. Kader değişir mi?
"Allah’a bakan yönüyle, kader O’nun, olmuş ve olacak her şeyi bilmesidir. Bu açıdan bakıldığında, hiçbirşey Allah’ın ilmi dışında kalamayacağından kaderin değişmesinden söz etmek mümkün değildir. "

Hatta tanrı ile zıtlaşıyorsun. O sonsuz güce sahipse, olmuş olabilecek her şeyi bilip yazmasıdır. Eeee tanrı bunu bilir değil mi? Biliyorsa, bizim özgür irademiz yoktur. Biz kendi başımıza bir kötülük geliyorsa, bu olaylara, sebeplere bağlıdır. Kimse uyuşturucu bağımlısı olmak istemez ama ailenin sevgisizliliği, ilgisizliği, onu arkadaşlarına yönlendirir arkadaşları da buna alıştırabilir. O insana akıl mantık aşılamadıysan zaten doğruyu göremeyeceği için, onun yolu değişmez. Olaylar değişmedikçe, kaderi değiştiremezsin. Kur-an bile kendisi ile çeliyor, başınıza kötülük gelirse nefsinizdenmiş, iyilik gelirse Allah'tanmış. Eeee sen biliyorsun ne geleceğini, çünkü böyle yarattın.

Yani tanrının bilmesi demek, elementlerin, atomların, ne tepki vereceğini sonsuz gücü ile hesaplayıp görmesi demektir. Eğer atomların hareketi, hayvanların, oradan da insanların hareketi, belli fizik kuralları içerisinde gerçekleşiyorsa, sınavdan söz etmek mümkün değildir. Bunu kodlayan proğramcının kontrolündedir. Yaşama içgüdüsü, savaşmak, öldürmek, bunların hepsi kodlara, yaşama içgüdüsüne dayalıdır. Ha olaylar rastgele geliştiyse zaten kader diye bir şeyden söz edilemez. Resmen paradokstur tanrıya inanma işi. O yüzden bıraktım zaten
Şu dünya da hiç bir olay rastgele olmuyor Allah her şeyden haberdardır her insanın kaderi doğuştan yazılmıştır, ömrü ve rızkı kaderi değiştirebilir. Allah bildiği için yapmıyoruz, biz yapacağımız için Allah biliyor. Tek değişmeyen kader ise ecel'dir.
Ali arkadaşın dediği her insan kendi kaderini değiştirebilir aslında şu'dur;
Sen Şehir merkezine gideceksin birsürü yol var kestirmeden gidersen kaza yaparsın ancak normal yoldan'da gidersen kaza yaparsın çünkü kaza yapmak kaderinde var.
 
Midgardian, konuşma sonunda dediğim tanrı tasvirini yanlış anladığını öğrendikten sonra neden sustuğunu merak ediyorum. Karakter namına bir şeyi kalmayan insanın karşıdakine saldırıp haksız olduğunu öğrenmesine rağmen suçunu kabul etmemesi normal. Evet lafı kıvırtıp kaçtığına göre ikiyüzlülüğünü görmüş oldum.

Ali denen şahıs, konular benim paylaştığım bir resim yüzünden kapanmıyor. Sizin gibi herhangi bir felsefi konu açılınca ilk işi Kuran’ dan ayet verip insanları cehennemle tehdit eden yobazımsı kişiler yüzünden kapanıyor. Ahlakdan bahseden bu ahlaktan nasibini alamamış insan, ben susmama rağmen arkamdan konuşup konuyu kirletmekte. Bu hakkı nerden bulup saygısızca yazmaya devam ediyorsun arkadaşın konusunda?


Bu konuda saldırganca davranmış olduğum için diğer üyelerden özür diliyorum. Ve moderatörlerden gereksiz bütün mesajları silmesini rica ediyorum. Simülasyonla alakasız bir mesaj görmek istemem bu konuda.
 
Ali denen şahıs, konular benim paylaştığım bir resim yüzünden kapanmıyor. Sizin gibi herhangi bir felsefi konu açılınca ilk işi Kuran’ dan ayet verip insanları cehennemle tehdit eden yobazımsı kişiler yüzünden kapanıyor. Ahlakdan bahseden bu ahlaktan nasibini alamamış insan, ben susmama rağmen arkamdan konuşup konuyu kirletmekte. Bu hakkı nerden bulup saygısızca yazmaya devam ediyorsun arkadaşın konusunda?
Yazmayacağım diyorum ama dayanamıyorum, evet senin gibiler yüzünden kapanıyor, sen kimsin ki beni burada aşağılayıcı resim paylaşıyorsun haddini bileceksin bu bir, konu felsefi olabilir bende Kuran-ı Kerim den örnekler vererek cevap veriyorum bu da seni ilgilendirmez bu iki, yazdıklarımın bir tanesinde bile cehennemi telaffuz dahi etmedim bu da üç. Herkese açık bir forumda arkadan konuşmak nasıl oluyor acaba. Peki sen beni aşağılamak hakkını nereden buluyorsun onu bana bir açıkla, yobazlığa gelince senden ala yobazını görmedim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı