Üniversitede Tehdit Edilmek

Taciz bir hadi bilemedin iki kere olur bunlar sürekli yapıyorsa bu iş eninde sonunda kaba kuvvet kavgayla sonuçlanır. Polise söylese ifadelerini alır serbest bırakır. Okul idaresi bunları en kötü okuldan atsa taciz bu sefer okul dışına taşacak. Bu iş öyle kolay kolay sulh ile çözülmez.
Çok haklısın usta dayak yesin bak bakim daha bir şey yapabilirmi eğer dövücek gücün yoksa artistlik yap baktın geri tepmiyolar ozaman nakil iste hocam başka çıkar yok.
 
Senin yaptığın en mantıklı yol. Ama böyle durumlarda (ailevi küfür edildiğinde) yasal olmayan yollardan gitmen gerekiyor. Biliyorsun şuan ki Türkiye'nin durumu belli. Daha 2 ay önce bana 9-10 kişi saldırmıştı. 9-10 uzaklaştırma yedi. 2 si davalık oldu. Bende ise 10 günlük ağrı ve tek başına dövüşmenin verdiği gurur. Karşında isterse 15-20 kişi olsun ama asla ailene laf ettirme.
 
Adli konu da kendimce az da olsa bilgiye sahibim.
Eğer şikayetçi olursan, tacizin yanı sıra hakaret ve tehdit'ten de dava açılır. 3 şekil de kanıtın var.
Ayrıca burada yazdıklarını bile anlatsan savcıya, sana çok yardımcı olacaktır.
Temiz bir insana benziyorsun.
Kavga edersen, haklıyken haksız duruma düşürür seni bu sistem ve 6 aydan da olacaksın.
Şikâyet etmekten çekinme, gerekeni yap.
Alacakları ceza onlara yeterli olacaktır..
 
Taciz bir hadi bilemedin iki kere olur bunlar sürekli yapıyorsa bu iş eninde sonunda kaba kuvvet kavgayla sonuçlanır. Polise söylese ifadelerini alır serbest bırakır. Okul idaresi bunları en kötü okuldan atsa taciz bu sefer okul dışına taşacak. Bu iş öyle sulh ile çözülmez.
Okul dışına taşınsa daha işime gelir o zaman
Polise git. Buradan kimse sana yardım edemez. Elindeki whatsapp konuşması ile tehdit aldığını rahatsız edildiğini taciz edildiğini söyle.
Buradan yardım beklemiyorum zaten kendim düşünemediğim yada sizlerin vereceği bir fikir çok daha iyi olabilir. Onun için bu konuyu açtım alternatif fikirler bulmak için.
 
Ben bu tür olayların üniversite gibi yerde son bulacağını sanıyordum ( kendim lise 3 öğrencisiyim ve bana da çok çatıyorlar) meğersem üniversite de bu tür olaylar varmış. Belli bir yaşa gelip böyle saçma sapan hareketlerde bulunmaları çok şaşırtıcı. Diğer arkadaşların dediği gibi yönetimle görüş bence.
Baktın son noktaya geldi o zaman kaba kuvvet uygularsın. Ondan önce yönetimle iletişime geç bence.
 
Ben bu tür olayların üniversite gibi yerde son bulacağını sanıyordum ( kendim lise 3 öğrencisiyim ve bana da çok çatıyorlar) meğersem üniversite de bu tür olaylar varmış. Belli bir yaşa gelip böyle saçma sapan hareketlerde bulunmaları çok şaşırtıcı. Diğer arkadaşların dediği gibi yönetimle görüş bence.
Baktın son noktaya geldi o zaman kaba kuvvet uygularsın. Ondan önce yönetimle iletişime geç bence.
Üniversite de bu olaylar yine var fakat cezalar katı olduğu için kimse cesaret edemiyor. Genellikle hayattan bir beklentisi olmayan okuluda 5-6 senede bitiremeyen tipler yapıyor bunu. Ama rahat ol düzgün bir üniversite falan kazanırsan çok düşük ihtimal bunlar.
Çok haklısın usta dayak yesin bak bakim daha bir şey yapabilirmi eğer dövücek gücün yoksa artistlik yap baktın geri tepmiyolar ozaman nakil iste hocam başka çıkar yok.
Hocam adamı döverim ama bir insana okumaya geldiğin yerde zarar vermeye ne gerek var. Ben bu okul bitince adamın yüzünü bir daha görmeyeceğim. Son çare zaten fiziksel olarak şiddet uygularsa mecbur bende karşılık vereceğim zaten.
 
Abi kavgada yok eder geçerim. Ama ben buraya okumaya geldim kavga etmeye değil. Adam gibi okulumu okuyup gideceğim. Kavga edersen 6 ay uzaklaştırma veriyorlar bide. Asıl korkum ceza.

Aslında en güvenli yollardan halletmeye çalışıyorsun ama bu gibi durumlarda (ailene laf edildiğinde) biraz riskli işlere girmen gerekiyor. 2 ay önce bana 9-10 kişi ailevi küfür etti. (Lisede okuyorum, param olmadığı için yemek alamıyorum. Şekerim düştüğü için arka sıralarda yatıyordum.) Hiç dövüşemeyecek bir durumda iken attığın 7-8 yumruk, onların attığı 50-60 yumruk ve tekmeden daha değerlidir. Ben sırf bu yüzden 9 kişiye daldım. Hepsi 5 gün uzaklaştırma aldı. 2'si davalık oldu. Bende ise 10 günlük kaburga ağrısı ve o gurur. (Yüzüme sadece 1 yumruk yedim.) Yani böyle durumlarda biraz zor yollarla halletmen gerekiyor. Mümkünse okulda, mümkün değilse dışarıda kirli bir şekilde halletmen gerekecek. Daha iyi bir yol bulamazsan benim dediğim şekilde yapabilirsin.
 
Kötü tavsiyeler görüyorum, hayat pamuk ipliğine bağlı kimin ne oldu belli olmaz bir ülkede yaşar hale geldik, kavga et, kavga da ederim çekinmem tarzı söylemlerden uzak durun, aksine kavgadan çekinin en kötü korkak der geçerler ama kimse ailenize acı haberinizi vermek zorunda kalmaz.
Tacizlerinden umursamazlıklarından sıkıldığınızı, üstelik artık seviyeyi de iyice düşürüp olayı küfürlü ve tehditli bir hale soktuklarını ve bunu da elinizde ispatı bulunacak şekilde yaptıklarını belirtin. Bu şekilde devam eder hatta ve hatta tehditlerini ciddi şekilde pratiğe dökmeyi düşündükleri takdirde hem okul yetkilileri hemde kanun güçleri vasıtası ile olayı çözüme ulaştıracağınızı söyleyin.
Muhtemelen eğlenmek isteyen 2 kafadardırlar diye umut ediyorum, derdinizi düzgünce anlatınca hak vereceklerdir diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı