SSD vs HDD

balvenie

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2019
Mesajlar
241
Bilgisayarımda 240 GB hafızaya sahip bir HDD bulunuyor. Sistemim toplandığında 2-3 oyun yüklediğim an HDD'min yüksek bir kısmı dolacak, bu yönde uygun fiyatlı hızlı bir SSD mi almalıyım, yoksa ortalama hızda 500-1000GB'lık bir HDD mi almalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
● P5G41T-M LX için
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun yükleyecekseniz HDD alın derim.

Oyun yüklenmeyecekse, SSD alınmasının mantığı nedir? SSD, sadece Windows deneyimine katkı sağlayan bir teknoloji değil, aynı zamanda oyunlar için de bir nimet.

SSD alman mantıklı bir seçim olur. Zaten muhtemelen aynı anda 3-5 oyun oynarsın. Bütçen yeterliyse 500GB SSD, işini fazlasıyla görür.
 
HDD artık elektrik vermeye değecek parçalar bile değil günümüzde.
O kadarda değil hocam ya. Sonuçta bütçe dostular ve yavaşlık dışında pek bir eksileri de yok. Gerçi hoş "Bence" abartıldığı kadar yavaşta değiller de neyse.
 
Bu yüzden SSD almak istiyorum ama bütçemin büyük kısmını SSD'ye ayırmak da istemem uygun fiyatlı bir SSD bulursam almayı düşünüyorum sıfır veya ikinci el okuma-yazma oranı hızlı olan önerdiğiniz var mı?

Bütçem deyip durana kadar bütçeni söylesen de biz de yardım edebilsek? :)

Tavsiyelerim:

250GB: Samsung 860 Evo 250GB
500GB: Samsung 860 Evo 500GB
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı