SSD vs HDD

Hahahah SSD fanboyluğu :D Sen yeniliği fanboyluk olarak değerlendiriyorsan, eski antik sistem bileşenlerine geri dönebilirsin. Seni kimse alıkoymuyor. Ama yine de açıklayayım; SSD, HDD'den daha hızlı olmakla kalmayıp, pahalı olsa bile, uzun vadede karlı bir yatırımdır. WD, yakın zamanda bir HDD üretim fabrikasını bile kapattı. Acaba neden? Uzun uzun yazmaya gerek yok. Moderatör bey çok güzel bir video paylaşmış onu izlersen öğrenirsin.

Size öncelikle 2-3 tane öğüt vereyim. Ben HDD kullanan biriydim oyun oynarken yandı. SSD aldım 3 hafta kullandım. Bilgisayar 2 saniyede açılıyordu BIOS'tan sonra. Oyunların hızını vs saymama gerek yok. Servise yolladıktan sonra başka bir HDD taktım baya uzun sürdü 30-50 saniye felan. Yani SSD almanızı şiddetle öneririm.

Size öncelikle 2-3 tane öğüt vereyim. Ben HDD kullanan biriydim oyun oynarken yandı. SSD aldım 3 hafta kullandım. Bilgisayar 2 saniyede açılıyordu BIOS'tan sonra. Oyunların hızını vs saymama gerek yok. Servise yolladıktan sonra başka bir HDD taktım baya uzun sürdü 30-50 saniye felan. Yani SSD almanızı şiddetle öneririm.
Bu ay alırım ama dedigin gibi memnun kalmazsam parasını senden alırım :)

HDD teknolojisi artık eskidi. Ben 2012 yılından beri şahsen SSD kullanıyorum. HDD’lerin kronik sorunları var. Kafası atıyor, Bad Sector oluşuyor ama SSD’lerin kafası asla atmaz ve Bad Sector zor oluşur. Elimde sayısız kafası atmış, Bad Sector’lü HDD var. Masaüstü kullanıyorsan SSD’ye Windows, HDD’ye oyun kurarsın olur biter. Ben şu an 1 TB Samsung 850 Evo SSD kullanıyorum tüm parayı buna bastım ve memnunun hem HDD’ye ihtiyacım kalmadı hemde oyunlarımı rahatça yer sıkıntısı olmadan hızlıca kurabiliyorum. SSD Ferrari ise HDD At arabasıdır olay böyle.

Değerli Forum arkadaşlarım ASUS K53-SD laptop a 16Gb DDR3 Ram upgrade sonrası donanıma SSD HDD nin sistem performansında kesinlikle etkisi var. WD SSD HDD lerin 3 Farklı Hız ve değişen teknik özellikleri mevcut. Forum da bilgilendirme amaçlı WD SSD HD lerin renklere göre özelliklerini gösteren resimleri ve okuma yazma hızı test tablosunu paylaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı