Reenkarnasyon ideolojisi neden mantıklı? Neden mantıksız?

Düşünsenize çocukken ensesine vurduğun arkadaşın reenkarneden önce Atilla Han'mış.

Açıkçası ruhlara da inanmadığımdan ve reenkarnasyonun fazla spiritüel bir şey olduğundan mütevellit saçma geliyor. Fazla.. hayali? Bu fikri atan kişinin laf olsun diye attığı teorik olarak bir kanıtı olmayan düşünce diye düşünüyorum.
 
Ruh var mı? tanrı var mı? Öldükten sonra birdaha gelecekmiyiz? tarzında mantıklı soruların cevabı malasef yok. Bu tür soruları cevaplandırmak yanlış olur bence. Bu tür teorileri doğruluyabilmek için yaşamak gerekir... İlla bir mantıklı açıklama istiyorsan; Reenkarnasyon yaşıyan insan babasının veya annesinin yaşantılarının kopyasını zihnine yazmış olabilir. Bu yüzden de daha önce yaşadığını sanabilir, bir hastalıkta olabilir veya evrimde. Kafasına darbe alıp daha da zeki olan insanlar var buda öyle birşey çıkabilir diye düşünüyorum. Artık ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız orası size kalmış. 🤠
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı