Otobüste yaşlılara gerçekten yer vermeli miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu +65'liklere belediye araçları bedava olduğundan genelde zevkine biniyorlar.
Kesinlikle öyle. İstanbul'da 16, 17 ve 222 hatlarına binince durum ortaya çıkıyor. Bir durak için otobüse binen var. Düğmeye de basmaz bunlar, şoföre de kızıp dururlar. Şoför de arkasından bir güzel söver. :)
 
Bu yaz İzmir’de 776 otobüsünde gidiyordum, zaten oturduğum yerin %70’lik kısmı yaşlı. Otobüse yaşlı bir çift bindi binen adamın eşi direkt benim oturduğum yere geldi ve kalk ben oturacağım diye kaba bir şekilde davrandı. Ben de ne kadar istemeyerek de olsa söverek de olsa yerimi verdim ancak o gün bu gündür bir daha kimseye yer vermedim. Daha bu bir şey değil yaşlıların çoğu yer beğenmiyor biri orası güneşmiş diye, diğeri o taraf çok arkaymış diye veya motor olunca sıcak ve sesli oluyormuş diye yer beğenmiyor. Bunların boş yer bulup da beğenmeyen versiyonları da var.
Bu kadar yıllık tecrübem ile vardığım karar şu oldu: “Otobüste yer vermek istemiyorsanız en arkaya oturun”
 
Bence verilmeli. "Okoldon cokonca yorgon oloyorum" gibi ergen tavırlara gerek yok. Yaşlıların genelde ayakta duracak hali olmuyor, 18 yaşındaki adamın 70 yaşında nine binince ona "buyrun lütfen" dememesi bence terbiyesizliktir. Bazen sert konuşuyorlar diyorsunuz o kısımda haklısınız. Ama yaşlıların da bunadığını ve yersiz çıkışlar yapabileceklerini unutmayın.
 
Herkes gibi sizde ücret ödüyorsunuz. Taş çatlasın 80-100 senelik ömrünüz var. Yarın size kamyon çarpıp ölebilirsiniz bu yüzden böyle şeyleri kafaya takarsanız çok pişman olursunuz. Yapabileceğim en iyi öneri nasıl iyi hissediyorsanız öyle yapın, canınız vermek istemiyorsa vermeyin, istiyorsa verin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı